34 årig viser nyt staldanlæg frem til 600 køer

I 2019 stod første kostald færdig på Frendrup Nihøje i Himmerland. Nu er anden kostald og et malkecenter til stedets 600 køer taget i brug. Og det hele vises frem den 9. juni.

Køerne, som skal malkes fra, bliver malket i et rørmalkeanlæg og ikke en spand, som langt de fleste andre steder. Den nye stald rummer foruden et stort malkecenter, separationsafdeling og et velfærdshold i dybstrøelse også to hold køer på fast gulv og med sand i sengebåsene. Lige ved siden af malkestalden er der et wellnessrum til de ansatte, som blandt andet er indrettet med træningsmaskiner. Køerne flyttes rundt mellem staldanlæggene gennem drivveje med færiste. Et kig ind i 2019-stalden, hvor der er plads til omkring 400 køer. Der hvor den gamle malkekarrusel var, er der i dag plads til en goldko- og kælvningsafdeling.

Det er ikke mere end knap tre år siden, at Rasmus Nielsen og Entreprenørfirmaet Kristian Hansen ApS sidst inviterede til åben stald på Frendrup Nihøje, midt mellem Støvring og Nibe i Himmerland, sammen med en række underleverandører og samarbejdspartnere.

Dengang viste de en ny kostald frem med plads til 400 malkekøer og fortalte samtidig om fremtidsplanerne for yderligere en udvidelse og et splinternyt malkecenter.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også