RDM-koen går langt på literen

På årsmødet for RDM blev det slået fast, at RDM-koen er en sund og robust ko med mange kvaliteter, og som passer godt ind i nutidens krav om dyrevelfærd og klimatiltag.

Nita og Jakob Gade, Stakildgård ved Skals, modtog for årets tyr – VR Vesty. Foto: VikingDanmark Årets RDM'er blev tidligere formand Lars Iversen fra Søndersø på Fyn. Foto: VikingDanmark Per Mortensen, Spøttrup, blev årets ildsjæl. Foto: Viking Danmark. Torben Nørremark, der nu arbejder hos Danish Crown, blev takket for hans indsats for RDM. Foto: VikingDanmark. Michael Bols Nielsen (th.) og Peter Nielsen (tv.) Haldrupggaard i Himmerland viste med stor glæde deres besætning frem på årsmødet. Foto: Line Brusgaard Hos Peter Nielsen, Vilsted, kunne man på RDMs årsmøde se en veldrevet besætning, som anvender genomisk test til alle kviekalve for at maksimere avlsfremgangen i besætningen. Foto: Line Brusgaard Peter Nielsen fortalte, at hans køer ikke havde verdens højeste ydelse, og at der blev fodret billigt. Men når alt kom til alt var det et fornuftigt regnskab. Foto: Line Brusgaard Tyrekalvene bliver opfedet til slagt på ejendommen, hvor der anvendes 60-65 procent kødkvæg. Foto: Line Brusgaard

I foråret fik RDM ny formand, Morten Hansen, og i fredags kunne han for første gang byde velkommen til racens årsmøde, som i år blev holdt i Himmerland.

- Jeg er ny på den her post, men jeg kan mærke, at vi har en stærk engageret bestyrelse, lød det fra formanden, som også takkede sin forgænger for at have lagt RDM Danmark ind under Viking.

- Det er jeg faktisk rigtig glad og taknemmelig for. Jeg synes, at samarbejdet fungerer rigtig godt, og vi har de samme værdier, fortsatte han.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også