Nyt kreaturslagteri indviet

Himmerlandskød har indviet deres nye slagteri i Aalestrup. Et slagteri med en kapacitet på 3.500 dyr om ugen.

I september blev spændingen endelig forløst, da den første produktion på Himmerlandskøds nye slagteri i Aalestrup i Himmerland startede op, og forleden blev det hele markeret med en officiel åbning af det 16.000 kvadratmeter store byggeri.

Et slagteri til 200 millioner kroner, som samler alle aktiviteter for virksomheden samme sted.

Det nye slagteri har en kapacitet på 3.500 dyr om ugen og er et tydeligt bevis på, at slagterivirksomheden tror på fremtiden, noget som også blev bemærket af både borgmester i Vesthimmerland Kommune, Per Bach Laursen og medlem af europaparlamentet, Asger Christensen.

- I har investeret et trecifret millionbeløb i det her nye byggeri. Og det gør I i troen på, at rammevilkårene for dansk landbrug er intakte – også de næste 30 år. Og potentialet har der vel aldrig været tvivl om, sagde Asger Christensen og fortsatte:

- Hvis vi skruer tiden lidt over 100 år tilbage, hvor Himmerlandskød har sine rødder – her i det midt- og nordjyske, så er jeres historik præget af flid, personlig kontakt og troen på fremtiden, lød det fra Asger Christensen.

Himmerlandskød er en samling af Himmerlandskød, A/S Hjalmar Nielsen, Nordic Beed Hadsund og Kjellerup Eksportslagteri, som i 2018 blev samlet under et brand.

Slagteriet har 200 medarbejdere og har indtil nu slagtet omkring 125.000 kreaturer om året.

Læs også