Grønt malkesystem fra GEA Farm Technologies sparer på både el og vand

GEA Farm Technologies’ malkerobot er den mest energieffektive på markedet, viser test af det tyske landbrugsselskab DLG. Det er den velkendte grønne malkerobot fra GEA, model R9500, som vil blive vist frem på NutriFair.

GEA Farm Technologies udstiller sammen med GEA Farm Technologies Solution Center, AgroService Aps på NutriFair 2024.

- Det er med med stor begejstring, at vi kan vise den seneste model af R9500 malkesystemet frem, lyder det fra Manager for Technical Service i GEA Farm Technologies, Hans Kargaard Schulz.

- Det er anden gang vores malkerobot testes som et to boks-system i en DLG test, og vi ser forbedringer hver gang. For 2023 er det den mest energieffektive malkerobot på markedet, som er blevet testet af det tyske landbrugsselskab DLG, siger han og understreger, at det er helt nye resultater.

Nye resultater

Testen fra DLG viser betydelige reduktioner i forbruget, og R9500 er nu officielt det mest energieffektive automatiske malkesystem på markedet.

GEAs model R9500 kommer som enkelt boks og kan udvides op til 4, 8, 12, 16, 24 osv. alt efter behov og som ét system. For at være sammenlignelig med andre mærker er den testet med to bokse.

29 procent mindre energi

- Enkelt boks-systemet bruger nu 33 procent mindre energi, hvilket svarer til en besparelse på 1,5 kwt pr. 100 liter mælk. Med to box-systemet reduceres energiforbruget med 29 procent og vandforbruget med 18 procent. Det svarer til 1,1 kwt pr. 100 liter mælk. Ved tilføjelse af en boks reduceres strømforbruget desuden med 26 procent sammenlignet med en enkelt boks, påpeger Hans Kargaard Schulz.

Testen er udført uafhængigt af GEA og udføres årligt af DLG.

Glæder sig til messe

Hans Kargaard Schulz ser frem til messen, som for ham også er en mulighed for at lære sine kunder bedre at kende.

- På NutriFair har vi god tid til at snakke, vi hører, hvordan det går på bedrifterne, og så formår messen at være forhandlerbaseret - det er ikke importører eller fabrikanter, men det er de folk, som er tæt på kunderne i hverdagen, som udstiller. Det giver et helt særligt socialt aspekt til messen, mener han.

Testen viser:

R9500 to boks-systemet bruger:

  • 29 procent mindre energi
  • 31 procent mindre energi i standby mode
  • 18 procent mindre vandforbrug
Analysen er udarbejdet af det tyske landbrugsselskab DLG.

Kvægfolket samlet i egen hal

Den kommende messe har denne gang valgt at dedikere en hal til udstillere, som henvender sig til kvægbrugere. Det er her AgroService Aps og GEA Farm Technologies har stand.

- Vi har givet udstillerne, som appellerer til kvæg, mulighed for at vælge at samle sig i samme hal. Det skal skabe en god oplevelse for de besøgende, som hurtigt kan samle faglig viden ind fra udstillere, som henvender sig til netop dem. Samtidigt giver det også en god stemning for udstillerne, som er tæt på deres kon-kollegaer, siger projektleder for NutriFair ved Messe C i Fredericia, Ida Brøgger Hahn.

Læs også