bannerPos

Fordele og udfordringer ved at lade ko og kalv gå sammen

Maja Bertelsen ser fordele både i forhold til forbrugerne og dyrenes velbefindende ved at lade ko og kalv gå længere sammen. Der er dog stadig masser af udfordringer og brug for flere forsøg og undersøgelser på området. Foto: Christian Carus

AF: CHRISTIAN CARUS

FAGJOURNALIST
15-01-2020 09:28
Det vil ikke kun sende positive signaler til forbrugerne, men også give stærkere og mere omstillingsparate kalve at lade dem blive længere hos deres mor, konstaterede Ph.d.-studerende Maja Bertelsen på økologisk årsmøde i Nordjylland.

- Mange synes, at tidlig adskillelse af ko og kalv er noget af det mest negative ved mælkeproduktion, fortalte Ph.d.-studerende ved sektionen for dyrevelfærd på AU Foulum, Maja Bertelsen, da hun forleden holdt oplæg på LandboNord, Agri Nord og NF Plus’ nordjyske økologiske årsmøde.

- I kan sikkert også godt se, at det her går lige ud til forbrugerne, lød det, da hun viste, hvad hun selv kaldte en nuttethedspornofilm med k

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Syngenta hjælper med at beslutte vækstregulering

Firmaet har udviklet et digitalt program, InSpire, der via få spørgsmål giver et bud på, om der bør vækstreguleres.

Aksløberlarver gør nu stor skade i vintersæd og frøgræs

Det milde vejr har medført, at larverne er mere aktive end normalt. Larverne er mindre udbredte i landet, men kan gøre stor skade, oplyser Ghita Cordsen Nielsen, Seges.

HVO-diesel på New Holland traktorer

Bæredygtighed, CO2-reduktion og generelt udledning af færre partikler er varme emner, og det gælder i den grad også i landbruget. New Holland lancerer nu CO2-venlig HVO-diesel på T7-traktorerne.

I år mangler rapsen allerede bor

- Den megen nedbør har nedvasket bor i jorden til under rodzonen og bor er afgørende for vinterrapsens strækning og blomsterdannelse, lød det på planteværnsmøde i mandags.

Den nye McCormick X7-traktor klar til levering

På den store engelske landbrugsudstilling Lamma Show i Birmingham i januar måned lancerede McCormick deres nye X7-traktorserie. Nu er maskinerne klar til levering i Danmark.

Sumas opsiger sin Deutz-Fahr forhandling

Karsten Nielsen, som ejer maskinforretningen Sumas lidt syd for Aalborg, har taget en dyb indånding og opsagt sin Deutz-Fahr forhandling. I stedet for har han indledt et samarbejde med Fendt-specialisten TBS Maskinpower, som lejer sig ind hos Sumas og starter afdelingen TBS-Suldrup.

Forlænger ansøgningsrunden for minivådområder

Ovenpå sagen om fejl i potentialekortet giver fødevareminister Mogens Jensen (S) nu landmænd og konsulenter ekstra tid til at finde ud af, hvor der kan placeres flere minivådområder rundt omkring i Danmark
Side 1 af 1782 (35634 artikler)Prev1234567178017811782Next