Grovfoderdag for økologer

”Økologisk Grovfoderdag” er et nyt initiativ for økologer, der den 15. maj finder sted op Vejgaarden I/S ved Varde

Et nyt initiativ – Økologisk Grovfoderdag – løber af stablen 15. maj på Vejgaarden I/S, Varde, med markdemonstrationer, udstilling og faglige oplæg. Arrangementet er specielt målrettet økologiske mælke- og kødproducenter, deres medarbejdere og samarbejdspartnere.
Det er ØkologiRådgivning Danmark, der har taget initiativet til den økologiske grovfoderdag.
- Vi glæder os til at se mange deltagere på dagen og håber, Økologisk Grovfoderdag bliver en tilbagevendende begivenhed, hvor den økologiske kvægbranche mødes, hvor vi kan inspirere hinanden og tage ny viden og ideer med hjem, siger direktør og kvægchef Erik Andersen, ØkologiRådgivning Danmark.
 

Guldet på kvægbedriften

Grovfoderet er guldet på enhver kvægbedrift. Det er her, potentialet for succes og gode resultater ligger, men det er også her, den økologiske kvægproducent ofte er udfordret.
Store mængder grovfoder i rationen stiller tårnhøje krav til kvaliteten; ukrudt lurer i majsmarkerne, og afgræsning skal sættes i særlige systemer, hvis man vil have maksimalt udbytte og sikre et sundt sædskifte.
Det er baggrunden for det nye initiativ fra ØkologiRådgivning Danmark. Den 15. maj inviterer rådgiverne til Økologisk Grovfoderdag med et tæt pakket program, der omfatter markdemonstrationer, faglige oplæg og et udstillingsområde, hvor man kan møde maskin- og forsyningsvirksomheder.
På Økologisk Grovfoderdag kan deltagerne få den nyeste viden med hjem, se eksempler på mark-management og diskutere praksis med rådgivere og repræsentanter for virksomheder.
Vejgaarden I/S drives af Kasper og Kristian Clausen med 550 økologiske malkekøer og 440 ha med kløvergræs og majs
 
Udstillere på Økologisk grovfoderdag:
 Hedegaard A/S
 Brdr. Ewers A/S
 Danish Agro A.m.b.a.
 Hammerum Servicecenter
 Vilomix
 Limagrain A/S
 DLF-Trifolium A/S
 DSV Frø Danmark A/S
 KP-Økofrø ApS
 Ribers Maskinimport
 DLG Midt- og Vestjylland
 Gl. Buurholt ApS
 Thyregod A/S
 Maksigrass ApS
 ScanGrain
 Bulldog Agri
 Väderstad ApS
 VikingDanmark
 Vestjyllands Andel
 Yding Smedie & maskiner A/S
 KWS Scandinavia A/S

Læs også