bannerPos

Lancerer malkerobot med drægtighedsovervågning

V310 er det første malkesystem, der automatisk påviser drægtighed.
28-11-2019 08:49

Fra januar 2020 er DeLaval klar til at levere malkerobotter, der automatisk opdager brunst og drægtighed.

DeLaval har netop løftet sløret for sin seneste udvidelse til VMS Serien: den nye DeLaval VMS V310. Malkerobotten indeholder udover funktionerne fra V300-systemet nyheden DeLaval RePro, der automatisk opdager brunst og drægtighed under malkeprocessen.

- DeLaval RePro giver mælkeproducenter præcis indsigt i reproduktionsstatus på hver ko i besætningen. Brunst og drægtighed kan opdages i realtid ved hjælp af progesteronbaserede prøver og analyser – såvel som køer, der ikke er i cyklus, som de burde. Den nye funktion giver landmænd mulighed for at spare både tid og omkostninger til at styre reproduktion og uønskede tomdage, lyder det fra producenten.

Det er det første malkesystem, der automatisk påviser drægtige køer. En funktion, der ifølge producenten kan resultere i sundere køer og reducerede dyrlægeomkostninger, da køer bliver drægtige på det rigtige tidspunkt med flere produktive laktationer.

- Med VMS V310 er robotten ansvarlig for 90 procent af vores opgaver. Tidligere havde vi brug for ultralyd, men med Repro bruger vi det nærmest ikke mere, da systemet fortæller os, når en ko er drægtig, siger Christian Legret, Frankrig, der har afprøvet det nye system på sin bedrift.

Det nye system kommer på markedet 1. januar 2020 og giver desuden mælkeproducenter, der allerede har investeret i V300-malkerobotterne, som blev lanceret i 2018, muligheden for at opgradere til V310.

Kaliumsorbat mod varmedannelse

Kaliumsorbat kan være en mulighed, hvis fuldfoderet vil tage varme i disse dage. Seges er klar med en vejledning.

Lejer McCormick-traktorer ud

Hos Helms TMT-Centret A/S kan man leje en McCormick traktor - eventuelt med forkøbsret. - Vi har igennem det seneste år lejet traktorer ud, fortæller Jakob Helms.

Blandt blinde er den enøjede konge

Planteavlsrådgiver kalder tast selv-systemet i Landbrugsstyrelsen for akademikernes svar på et hamsterhjul.

Svinebestanden stiger med 4,9 procent

En kraftig vækst i antallet af slagtesvin er med til at trække den samlede bestand af svin op med 4,9 procent ved svinetællingen 1. juli, lyder det fra Landbrug & Fødevarer på baggrund af en ny svinetælling.

Mobilt anlæg fremstiller såsæd til enkornssåning

Gl. Buurholt har udvidet flåden og kan nu også tilbyde et mobilt anlæg, som kan sortere såsæd til enkornssåning. Det vil sige en kernestørrelse på mellem kernestørrelse på imellem 2,5 og 3,3 millimeter.

Udlægning af lugtbelastede arealer efter planloven

ifølge en bestemmelse må en lokalplan kun udlægge arealer, der er belastet af lugt, støv eller anden luftforurening fra virksomheder og husdyrbrug til boliger, m.v., hvis lokalplanen med bestemmelser om bebyggelsens højde og placering kan sikre den fremtidige anvendelse mod en sådan forurening.

Får 14 dage til at trække udtalelse tilbage

Lodsejere fra Lille Vildmose pudser nu en advokat på rådmand i Aalborg, Hans Henrik Henriksen (S), som i interview har beskyldt dem for ikke at overholde loven. De kræver, at han trækker udtalelserne tilbage. Ellers venter en tur i retten. Rådmanden selv er tavs.

Vi er absolut opmærksomme på afrikansk svinepest

I Danmarks største zoologiske have i København har man også grise. Og der bliver taget forholdsregler for at sikre sig mod ASF, lyder det.
Side 1 af 1891 (37802 artikler)Prev1234567188918901891Next