bannerPos

Lancerer malkerobot med drægtighedsovervågning

V310 er det første malkesystem, der automatisk påviser drægtighed.
28-11-2019 08:49
Fra januar 2020 er DeLaval klar til at levere malkerobotter, der automatisk opdager brunst og drægtighed.

DeLaval har netop løftet sløret for sin seneste udvidelse til VMS Serien: den nye DeLaval VMS V310. Malkerobotten indeholder udover funktionerne fra V300-systemet nyheden DeLaval RePro, der automatisk opdager brunst og drægtighed under malkeprocessen.

- DeLaval RePro giver mælkeproducenter præcis indsigt i reproduktionsstatus på hver ko i besætningen. Brunst og drægtighed kan opdages i realtid ved hjælp af progesteronbaserede prøver og analyser – såvel som køer, der ikke er i cyklus, som de burde. Den nye funktion giver landmænd mulighed for at spare både tid og omkostninger til at styre reproduktion og uønskede tomdage, lyder det fra producenten.

Det er det første malkesystem, der automatisk påviser drægtige køer. En funktion, der ifølge producenten kan resultere i sundere køer og reducerede dyrlægeomkostninger, da køer bliver drægtige på det rigtige tidspunkt med flere produktive laktationer.

- Med VMS V310 er robotten ansvarlig for 90 procent af vores opgaver. Tidligere havde vi brug for ultralyd, men med Repro bruger vi det nærmest ikke mere, da systemet fortæller os, når en ko er drægtig, siger Christian Legret, Frankrig, der har afprøvet det nye system på sin bedrift.

Det nye system kommer på markedet 1. januar 2020 og giver desuden mælkeproducenter, der allerede har investeret i V300-malkerobotterne, som blev lanceret i 2018, muligheden for at opgradere til V310.

Skepsis hos L&F over udsigt til flytning af miljømål

Landbrug & Fødevarer forholder sig skeptisk over for, at overvurdering af kvælstoftilførslen er lig med, at miljømål også dermed skal flytte sig tilsvarende nedad.

Viruspræparat godkendt

Miljøstyrelsen har godkendt produktet V10 Elicitor, som indeholder viruspartikler til bekæmpelse af »Mild Pepino Mosaik Virus VC1« i tomater i lukkede væksthuse.

Harmony 50 SX er godkendt til mindre anvendelse i sukkermajs

Efter anmodning fra HortiAdvice har Miljøstyrelsen godkendt Harmony 50 SX til mindre anvendelse i sukkermajs.

Regnefejl betyder ikke, at man kommer 3.000 tons tættere på miljømål

Miljømålet for »god økologisk tilstand« bliver efter al sandsynlighed også sænket som følge af regnefejlen, hvor kvælstofudledningen til havmiljøet har været overvurderet, forklarer Aarhus-forskere.

Skarpe tips til dyrkning af vårbyg

Lene Mathiasen, planteavlskonsulent hos Agrovi, har gode råd til etablering af vårbyg. Tidlig såning og velforberedt såbed er vigtige faktorer for at opnå gode udbytter.

Forsøg med startgødning til majs viser pæne merudbytter

Placering af gylle forbedrer udnyttelsen af gylle i majs og giver en startgødningseffekt.

Ny handelsplatform skal sikre den gode handel

Visionen med den nye handelsplatform Agmondo er at skære de uønskede mellemled i handlen væk og samtidig sikre et udvalg af produkter, der har synlig gevinst for landmanden.

Rekordhøj Chicago-hvede

Prisbevægelser på det amerikanske hvedemarked er værd at holde et vågent øje med.

Majsprisen er for lav i forhold til prisen for hvede

Majsprisen halter en hel del efter hvedeprisen og har derfor meget at skulle indhente i opadgående retning i løbet af 2020.
Side 1 af 1753 (35054 artikler)Prev1234567175117521753Next