Lancerer malkerobot med drægtighedsovervågning

Fra januar 2020 er DeLaval klar til at levere malkerobotter, der automatisk opdager brunst og drægtighed.

DeLaval har netop løftet sløret for sin seneste udvidelse til VMS Serien: den nye DeLaval VMS V310. Malkerobotten indeholder udover funktionerne fra V300-systemet nyheden DeLaval RePro, der automatisk opdager brunst og drægtighed under malkeprocessen.

- DeLaval RePro giver mælkeproducenter præcis indsigt i reproduktionsstatus på hver ko i besætningen. Brunst og drægtighed kan opdages i realtid ved hjælp af progesteronbaserede prøver og analyser – såvel som køer, der ikke er i cyklus, som de burde. Den nye funktion giver landmænd mulighed for at spare både tid og omkostninger til at styre reproduktion og uønskede tomdage, lyder det fra producenten.

Det er det første malkesystem, der automatisk påviser drægtige køer. En funktion, der ifølge producenten kan resultere i sundere køer og reducerede dyrlægeomkostninger, da køer bliver drægtige på det rigtige tidspunkt med flere produktive laktationer.

- Med VMS V310 er robotten ansvarlig for 90 procent af vores opgaver. Tidligere havde vi brug for ultralyd, men med Repro bruger vi det nærmest ikke mere, da systemet fortæller os, når en ko er drægtig, siger Christian Legret, Frankrig, der har afprøvet det nye system på sin bedrift.

Det nye system kommer på markedet 1. januar 2020 og giver desuden mælkeproducenter, der allerede har investeret i V300-malkerobotterne, som blev lanceret i 2018, muligheden for at opgradere til V310.

Læs også