Ny generation af selvkørende blander på markedet

En af de mest populære selvkørende fuldfoderblandere fra RMH på verdensplan er modellen RMH VS Liberty. Nu er 3. generation på banen.

Det er en forholdsvis enkel, mekanisk maskine, der er konstrueret til de mælkeproducenter, der vil optimere driftsøkonomien uden nødvendigvis at udvide besætningen for at betale investeringen tilbage, fortæller RMH om deres mest populærer selvkørende fuldfoderblander RMH VS Liberty, som netop er blevet opdateret i forbindelse med motoropgraderingen til Tier 5.

Den israelske producent skifter fra en 121 hestekræfters Deutz-motor til en Volvo BM dieselmotor med 141 hestekræfter.

Den bruger ikke AdBlue for at opnå miljønormen og har ifølge RMH selv et bemærkelsesværdigt lavt brændstofforbrug.

VS Liberty er stadigvæk baghjulsstyret, så den kan komme smidigt rundt om alle hjørner på ejendommen og ind ad portene i nye og ældre foderlagre, stalde og så videre.

De nye modeller fås helt op til 15 kubikmeter. En af de mærkbare forbedringer er, at fuldfoderblanderen er blevet hurtigere til at fylde blandekarret helt op takket være en designmæssig ændring af tårnet, som sikrer bedre materialeflow.

Kabinedesignet er også helt nyt med højere komfort, og der er gjort mere ud af at gøre betjeningen brugervenlig med tydelige funktionsmarkeringer og så videre. Motoren sidder fortsat bag-monteret, så støj og varme er længst væk fra kabinen.

Hos den danske importør CN Maskinfabrik fra Tiset nær Gram i Sønderjylland hilser produktekspert Tom Hollænder de nye modeller velkommen.

- RMH VS Liberty er også en populær maskine i Danmark. Vi har flere af både 1. og 2. generation ude at køre, for modellen tiltaler mælkeproducenter, der vil have alle fordelene ved de selvkørende blandere uden at investere alt for voldsomt i en blander med den helt store teknologipakke. Med RMH VS Liberty’en er det hurtigt at læsse, blande og udfodre mange forskellige blandinger, og alle kan finde ud af at køre den, så den matcher behovet på mange ejendomme.”

De nye RMH VS-modeller fås med 10, 11, 12, 13, 14 eller 15 kubikmeter blandekar. De har alle samme motorkraft til rådighed.

teba

Læs også