bannerPos

Ny generation af selvkørende blander på markedet

RMH er klar med en nye generation af deres Liberty-blander.
19-02-2020 10:16

En af de mest populære selvkørende fuldfoderblandere fra RMH på verdensplan er modellen RMH VS Liberty. Nu er 3. generation på banen.

Det er en forholdsvis enkel, mekanisk maskine, der er konstrueret til de mælkeproducenter, der vil optimere driftsøkonomien uden nødvendigvis at udvide besætningen for at betale investeringen tilbage, fortæller RMH om deres mest populærer selvkørende fuldfoderblander RMH VS Liberty, som netop er blevet opdateret i forbindelse med motoropgraderingen til Tier 5.

Den israelske producent skifter fra en 121 hestekræfters Deutz-motor til en Volvo BM dieselmotor med 141 hestekræfter.

Den bruger ikke AdBlue for at opnå miljønormen og har ifølge RMH selv et bemærkelsesværdigt lavt brændstofforbrug.

VS Liberty er stadigvæk baghjulsstyret, så den kan komme smidigt rundt om alle hjørner på ejendommen og ind ad portene i nye og ældre foderlagre, stalde og så videre.

De nye modeller fås helt op til 15 kubikmeter. En af de mærkbare forbedringer er, at fuldfoderblanderen er blevet hurtigere til at fylde blandekarret helt op takket være en designmæssig ændring af tårnet, som sikrer bedre materialeflow.

Kabinedesignet er også helt nyt med højere komfort, og der er gjort mere ud af at gøre betjeningen brugervenlig med tydelige funktionsmarkeringer og så videre. Motoren sidder fortsat bag-monteret, så støj og varme er længst væk fra kabinen.

Hos den danske importør CN Maskinfabrik fra Tiset nær Gram i Sønderjylland hilser produktekspert Tom Hollænder de nye modeller velkommen.

- RMH VS Liberty er også en populær maskine i Danmark. Vi har flere af både 1. og 2. generation ude at køre, for modellen tiltaler mælkeproducenter, der vil have alle fordelene ved de selvkørende blandere uden at investere alt for voldsomt i en blander med den helt store teknologipakke. Med RMH VS Liberty’en er det hurtigt at læsse, blande og udfodre mange forskellige blandinger, og alle kan finde ud af at køre den, så den matcher behovet på mange ejendomme.”

De nye RMH VS-modeller fås med 10, 11, 12, 13, 14 eller 15 kubikmeter blandekar. De har alle samme motorkraft til rådighed.

teba

Hveden er godt i gang

KWS og BASF har etableret en demonstrationsmark, hvor strategier for vækstregulering og svampesprøjtning vurderes på tværs af seks forskellige sorter.

Regnvåd februar sænker foderudbyttet

Grundet den store vandmængde i februar er der meget vinterhvede, der er ødelagt. Den kommende omsåning med vårbyg betyder større omkostninger og lavere foderudbytte.

De første køer kommer nu på græs

Selvom kalenderen først lige er rykket frem til april, er de første besætninger så småt ved at gøre klar til at lukke køerne på græs. Vinteren har været mild, hvilket mange stedet har givet et stort græslag. Udfordringen bliver nu at få græsset i bund, så snart markerne kan bære.

Fejlklassificering af vandløb er roden til meget ondt

I det følgende opridses roderiet, set fra læserbrevsskribentens side, omkring kriterierne for at klassificere et vandløb som »kunstigt« eller »stærkt modificeret«, hvilket er forudsætningen for en vedligeholdelse, der sikrer imod oversvømmelser.

Udtagningsmoms – vær opmærksom på nye regler

Hvis man opfører bygninger til brug i sin momspligtige virksomhed, kan man trække moms fra på opførelsesudgifterne. Hvis man senere bruger bygningen til andre formål – for eksempel momsfri udlejning – skal den fratrukne moms betales tilbage lidt efter lidt. Denne regel og flere andre indenfor den såkaldte udtagningsmoms ændres – og det er vigtigt at være opmærksom for ikke at ende med en stor momsregning.

Selen bør indgå i gødningsplanlægningen af græs

Sundheden i besætningen kan øges, og der kan spares på indkøbte mineraler, hvis græsset gødes optimalt med selen.

Tid til etablering af fodergræs

Såningen af vårsæd er så småt kommet i gang, og dermed er det også tid for etablering af nyt fodergræs. En yderst vigtig disciplin, da der er tale om etablering af en afgrøde, der skal høstes på i måske 3-5 år.

Eksportørers advokat: Det bliver dyrt for Fødevarestyrelsen

Intern email til eksportkontrol-dyrlægerne viser, hvor stort et problem, at Fødevarestyrelsen har, mener advokat for eksportørerne, Hans Sønderby.
Side 1 af 1812 (36226 artikler)Prev1234567181018111812Next