bannerPos

Rådgiver: Vent med første slæt

Ifølge kvægrådgiver Henrik Baymler, Vestjysk, er der ingen grund til at sende finsnitteren i aktion endnu. Arkivfoto: Christian Carus

AF: CHRISTIAN CARUS

FAGJOURNALIST
14-05-2020 15:19
Kvægrådgiver Henrik Baymler vil ikke råde mælkeproducenterne til at tage første slæt før sidst på måneden.

Mens skårlæggere og finsnittere allerede er sendt ud i marken for at hente første slæt græs hjem flere steder i landet, håber kvægrådgiver Henrik Baymler fra Vestjysk, at flere mælkeproducenter vil væbne sig med lidt mere tålmodighed.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Uddannelse hjalp nyetableret

Mælkeproducent Steffen Nykær Olesen tror også, at han havde været selvstændig i dag uden sin uddannelse i bagagen, men han er overbevist om, at især hans agrarøkonomuddannelse har gjort mange ting lettere.

Topledelse på Aarhus Universitet foreslår massiv udtagning af landbrugsjord

Står det til bestyrelsesformand på Aarhus Universitet Connie Hedegaard og rektor Brian Bech Nielsen, så skal der opettes et center til bæredygtig omstilling af landbruget. Et af de tre hovedmål for centret skal være at reducere landbrugsarealet i Danmark med 20 procent.

Sojahøsten går ud over stepperne i USA

De amerikanske landmænd i Midtvesten høster på livet løs. En ny opgørelse fra det amerikanske landbrugsministerium viser, at især høsten med sojabønner er kommet godt i gang. Derimod halter høsten med majs en anelse efter normalen.

Samarbejde giver pote i marken

Samarbejdet mellem rådgiver, ejer og traktorfører på Nordgaarden har udviklet sig til et robust koncept. Det medfører, at der ikke er store problemer med for eksempel græsukrudt eller sædskiftesygdomme. Planter  6-7

Den vigtige start af vinterhvede

Niels Nordgaard ser en klar positiv virkning af DAP-gødning umiddelbart efter såning af vinterhvede. Og mikronæring kommer med ved alle kørsler i marken.

Tredelt driftsledelse på Nordgaarden

- Det centrale styreredskab er vores markprogram, hvor alle tre parter hele tiden kan se aktuelle opgaver i marken opdateret på deres mobil eller pc, fortæller Niels Nordgaard.
Side 1 af 1932 (38634 artikler)Prev1234567193019311932Next