Samarbejde med vokseværk

»Naturligvis Limousine« har udvidet med to sønderjyske butikker og har fået nye leverandører

Fra en periode med problemer med at afsætte dyrene/kødet er avlerne bag »Naturligvis Limousine« nu endt i den stik modsatte grøft. Det kniber at skaffe dyr nok, og derfor er der lavet aftale med to nye leverandører.
Det er brødrene Kurt Jensen, Birkelev, og Leif Jensen, Brøns, der har lavet aftale om at levere en snes dyr hvert år.
- I forbindelse med køb af en tyr blev jeg spurgt, om jeg kunne være interesseret i at levere til dem, og det kunne jeg selvfølgelig godt, fortæller Kurt Jensen.
Landbrug Syd træffer ham, hans bror og en række af initiativtagerne bag »Naturligvis Limousine« ved SuperBrugsen i Skærbæk, der er den fjerde butik, der nu aftager kød direkte fra samarbejdet.
 

Forbrugerne efterspørger kødet

En række limousine-avlere havde for nogle år siden problemer med at afsætte kødet/dyrene. De satte sig sammen for at udvikle ideer, og det har nu bredt sig.
Kvickly i Vejen var den første butik, der lavede en aftale om at aftage kødet fra »Naturligvis Limousine«. Det skete i 2015, og to år senere kom SuperBrugsen i Brørup med. I år kom først Tønder og nu Skærbæk med, og slagtermesteren i SuperBrugsen i Skærbæk glæder sig.
- Flere kunder efterspurgte dansk kød, og det vægter så endnu mere, at vi nu har kød fra lokale landmænd i butikken, lyder det fra Tommy Schmidt, der roser kvaliteten af kødet.
Brugsen i Skærbæk har ikke haft kødet længe, men meldingen er klar:
- Der er allerede nogen, der spørger efter det, så interessen er stor, fortæller Tommy Schmidt med tilfredshed.
Butikkerne i Tønder og Skærbæk deles om de tyre, der kommer ind og modnes efter at være slagtet hos Danish Crown i Holsted.
 

Læs også