Starthjælp til kødkvægproduktion

Agrovi tilbyder et begynderkursus til landmænd, der overvejer at starte en kødkvægproduktion eller måske lige er startet op.

KØDKVÆG Trods fald i antallet af kødkvæg i Danmark og i salget af oksekød fra køledisken, findes der stadig landmænd, der planlægger at starte en kødkvægproduktion eller som måske lige er startet op.

Til disse landmænd tilbyder Agrovi nu et begynderkursus, der strækker sig over tre aftener (tirsdage) i februar og marts – første gang den 25. februar og derefter den 10. og 24. marts.

- Der er et væld af emner at forholde sig til som ny kødkvægproducent, så for ikke at lære det hele på den hårde måde, giver det rigtig god mening at starte med et kødkvæg-begynderkursus, siger Niels Christian Tramm, kødkvægkonsulent hos Agrovi.

Produktion i system

Han oplyser, at man på kurset kommer omkring alt fra avl, produktionsformer og fodring til lovgivning, salg og økonomi sammen med fagspecialister fra Agrovi og Kødkvægudvalget.

- Vi får også mulighed for at lære af erfaringer fra Mikkel Christiansen, der har sat sin produktion i system, så den fungerer både nemt og effektivt, så her bliver masser af god læring for deltagerne, påpeger Niels Christian Tramm.

Trods en mindre nedgang i bestanden af kødkvæg i de senere år oplever Niels Christian Tramm, at der stadig er yngre landmænd, der har mod på at kaste sig over kødkvæg og gerne vil være leveringsdygtige i den gode kvalitet, som forbrugerne efterspørger.

Læs også