bannerPos

Stor efterspørgsel på salmonella-rådgivning

Malene Budde (tv) og Betina Tvistholm (th) er to af de fem dyrlæger i Seges’ salmonella-team. Arkivfoto
21-10-2020 14:59

Seges’ gratis rådgivningsforløb om salmonella-sanering har mødt stor interesse.

Der er stor efterspørgsel på Seges’ tilbud om et gratis rådgivningsforløb om salmonellasanering, skriver videnscenteret i Kvægnyt.

I skrivende stund har 71 besætninger taget imod tilbuddet, og Seges har fået adskillige positive tilkendegivelser om forløbet, der har fokus på at finde lettilgængelige løsninger.

- Rådgivningsforløbet handler i høj grad om – sammen med landmanden – at gøre saneringstiltagene nemme og overskuelige, forklarer dyrlæge Malene Budde, der er en af de fem dyrlæger, som indgår i Seges’ salmonella-team.

De fleste er godt igang

Ifølge Malene Budde er det de færreste landmænd, som har overskud til at lave en masse forandringer i de daglige rutiner i forbindelse med saneringsprocessen.

- Men tit er landmanden og hans medarbejdere allerede godt i gang og gør en masse ting rigtigt. Og så handler det i reglen om at gøre handlingsplanen overskuelig og finde nogle nemme og praktiske løsninger på nogle få vigtige tiltag, de ikke får gjort noget ved, forklarer hun.

Som eksempel nævner hun, at det kan være en udfordring at få kalven taget hurtigt fra koen – et af de helt centrale tiltag i saneringsprocessen.

Tre besætningsbesøg

Det gratis rådgivningsforløb tilbydes til alle kvægbrugere med salmonella i besætningen. Forløbet omfatter tre besætningsbesøg og løbende telefonisk opfølgning. Besætningsdyrlægen deltager som minimum ved det første besætningsbesøg. Seges-dyrlægen følger løbende op på, om udviklingen går i den rigtige retning og tager sammen med landmanden stilling til, om der skal ændres eller justeres i tiltagene.

Rådgivningen fra Seges skal landmanden ikke betale for, men han står selv for udgifterne til deltagelse af egen dyrlæge og nødvendige laboratorietests.

Forløbet varer 12-18 måneder.

cc

FirstFarms øger omsætningen

Aktieselskabet FirstFarms, der arbejder med landbrug og jord i Østeuropa, øger toplinjen i tredje kvartal. Men et usikkert marked får selskabet til at nedjustere forventninger.

EU's fjerkræ-import og -eksport er skrumpet

I de første tre kvartaler af 2020 faldt både eksporten og importen i de 27 EU-lande, når det gælder fjerkrækød, i forhold til samme periode året før. Det skriver fleischwirtschaft.de.

Beskylder statsminister for at så tvivl om erstatning

Ifølge Agerskovgruppen bryder statsministeren grundloven, når hun i et ugegammelt interview med Ritzau benytter sig af ordet »hvorvidt«, mens hun taler om erstatning.

Fremtidens avlsrådgivning kan også være private initiativer

Kvægavlsselskaberne bliver større og større, men der er stadig plads til private initiativer, mener formanden for Dansk Holstein, Kristian Nielsen.

Man kan altså kun tjene én herre

Man kan ikke tjene to herrer, og Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse opfordrer kraftigt alle andre landmænd til at sikre sig en advokatbistand, som ikke tjener staten og kommuner på den ene side og lodsejere på den anden side, lyder det i dette læserbrev fra formanden for Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse.

Skov øger top- og bundlinje

Skov-koncernen, der producerer ventilation, managementsystemer og digitale services til animalsk produktion, kommer ud med en solid fremgang i det netop afsluttede regnskabsår.

Nordjyske landmænd vil beholde minkarbejdere

Flere end 300 udlændinge i landbruget i Nordjylland står til at blive sendt hjem, fordi de har mistet deres job i minkbranchen. Agri Nord foreslår en overgangsordning, så de kan blive her i landet.
Side 1 af 1982 (39623 artikler)Prev1234567198019811982Next