bannerPos

Stor eksport af dansk Herefordkvæg til Rusland

Eksportør Gert Petz, nr. tre fra venstre, ses her sammen med de russiske opkøbere i stalden hos Knud Erichsen, hvor herefordkvierne blev besigtiget.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
11-11-2019 11:42
I sidste uge blev 219 stykker herefordkvæg afsendt til Rusland – nærmere bestemt til Penza-området, der er placeret 800 km syd for Moskva. Eksportøren er Gert Petz, Danish Breed Cattle Export, der har haft dyrene 28 dage i karantæne.

Eksporten drejer sig om 95 drægtige kvier, 119 kviekalve og 5 tyre. Dyrene er opkøbt hos danske herefordavlere, der for tiden oplever en stigende interesse for dansk Hereford. Således er der på det seneste blevet eksporteret Hereford til blandt andet Tyskland, England og Holland.

- Jeg har et godt og professionelt samarbejde med Herefordforeningen for Danmark, og jeg forventer fortsat interesse fra Rusland, fastslår Gert Petz, der flere gange har eksporteret kvæg til Rusland.

Også hos brancheforeningen er man naturligvis godt tilfredse med interessen for dansk Hereford fra udlandet.

- Vi glæder os over samarbejdet med Danish Breed Cattle Export, der kommer de danske herefordavlere til gode. I samme forbindelse nyder vi også godt af det høje veterinære stade i Danmark, der muliggør eksport af levekvæg, udtaler Knud Erichsen, formand for Herefordforeningen.

Danmark er foregangsland for akvakultur

Danmark er foregangsland i akvakultur. Det mener tidligere landmand og biolog Mette Cristine Schou Frandsen - ny formand for Verdens Bedste Fødevarer.

Her er de mest dyrkede afgrøder i 2020

Vårbyg er den afgrøde, som flest danske landmænd har søgt om landbrugsstøtte til i år, viser en opgørelse fra Landbrugsstyrelsen, der oplyser, at korn udgør seks af de ti mest dyrkede afgrøder i Danmark.

Økologi skal på skoleskemaet på landbrugssskole

I samarbejde med Økologisk Landsforening forbereder Nordjyllands Landbrugsskole et undervisningsforløb i økologi.

Salget af dansk frugt og grønt stiger med raketfart i 2020

Forbrugerne vælger langt flere danske grøntsager og bær i 2020, sammenlignet med sidste år. En fremragende sæson og større fokus på danske leverandører har været med til at øge salget af danske varer

Mogens Jensen åbner NutriFair 2021

Det bliver fødevareminister Mogens Jensen, der åbner 2021-udgaven af NutriFair-messen.

- Få styr på høstkapaciteten nu

Planlægning er nøglen til en god høst, påminder Velas.

Slagtesvinenoteringen holder niveau

Noteringen for slagtesvin bliver ikke ændret til den kommende uge, og vil derfor fortsat være på 10,50 kroner, oplyser Danish Crown.

Dansk kartoffelproduktion er truet

Dispensation til brugen af Reglone handler om meget mere end landbruget

- Kommuner, har I styr på spildevandsudledningerne?

- Jeg håber virkelig, at kommunerne har styr på forholdene omkring spildevandsudledningerne, så vi ikke får samme tilstande, som der hersker i Øresund, lyder det fra formanden for Djursland Landboforening, Hans Gæmelke, som netop har sendt et åbent brev til Nord- og Syddjurs Kommune.

Nu kæmper bankerne om landbrugskunder

Banker begynder at se potentialet i landbruget, og det giver bedre betingelser for landbrugskunderne, lyder det fra Jakob Hvalkoff, Sagro.
Side 1 af 1874 (37462 artikler)Prev1234567187218731874Next