bannerPos

Stor eksport af dansk Herefordkvæg til Rusland

Eksportør Gert Petz, nr. tre fra venstre, ses her sammen med de russiske opkøbere i stalden hos Knud Erichsen, hvor herefordkvierne blev besigtiget.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
11-11-2019 11:42
I sidste uge blev 219 stykker herefordkvæg afsendt til Rusland – nærmere bestemt til Penza-området, der er placeret 800 km syd for Moskva. Eksportøren er Gert Petz, Danish Breed Cattle Export, der har haft dyrene 28 dage i karantæne.

Eksporten drejer sig om 95 drægtige kvier, 119 kviekalve og 5 tyre. Dyrene er opkøbt hos danske herefordavlere, der for tiden oplever en stigende interesse for dansk Hereford. Således er der på det seneste blevet eksporteret Hereford til blandt andet Tyskland, England og Holland.

- Jeg har et godt og professionelt samarbejde med Herefordforeningen for Danmark, og jeg forventer fortsat interesse fra Rusland, fastslår Gert Petz, der flere gange har eksporteret kvæg til Rusland.

Også hos brancheforeningen er man naturligvis godt tilfredse med interessen for dansk Hereford fra udlandet.

- Vi glæder os over samarbejdet med Danish Breed Cattle Export, der kommer de danske herefordavlere til gode. I samme forbindelse nyder vi også godt af det høje veterinære stade i Danmark, der muliggør eksport af levekvæg, udtaler Knud Erichsen, formand for Herefordforeningen.

Høst af Canola skuffer mere end forventet

Den canadiske høst af rapsfrø, også kaldet Canola, er ved at være overstået og det tyder på, at høsten kommer til at skuffe mere end forventet. Våde vejrforhold har således resulteret i den dårligste canadiske rapsproduktion i fire år.

Lån til bæredygtige investeringer kan blive billigere end de traditionelle

Adm. direktør i DLR, Jens Kr. A. Møller, spår, at »brune« lån over tid vil blive væsentligt dyrere end lån til bæredygtige investeringer.

Fortsat stigende traktorsalg

Der er dødt løb i toppen af traktorstatistikken og december måned bliver afgørende for, hvem der løber med førstepladsen som årets mest solgte traktor.

Amerikansk medie fremhæver Danmark som antibiotika-foregangsland

Danske svineproducenter viser, at man kan gøre det på en bedre måde end i USA, når det kommer til antibiotika, lyder det i stor artikel i New York Times. Artiklen har været undervejs i over et år, fortæller Søren Søndergaard, næstformand i Landbrug & Fødevarer Svineproduktion.

L&F med roser til aftale om ny klimalov

L&F glæder sig over, at der ikke er fastsat specifikke reduktionsmål for landbruget og andre sektorer i aftale omkring ny klimalov.

Grotesk efterafgrødesag bliver taget op på samråd

Sagen om landmænd, der med efterafgrøder skal kompensere for en produktion af fisk, der aldrig har fundet sted, bliver del af samråd med fødevareministeren i denne uge.
Side 1 af 1717 (34337 artikler)Prev1234567171517161717Next