Stor interesse for calcium-bolus

Økologerne har manglet et effektivt calciumtilskud til at mindske risikoen for mælkefeber, vurderer man hos R2 Agro, der har mærket stor interesse for sin nye calcium-bolus.

Siden udfasningen af calciumpropionat i flydende calciumtilskud til økologiske malkekøer har økologerne manglet et effektivt calciumtilskud til mindskelse af risikoen for mælkefeber, vurderer Jesper Møller Nielsen, head of sales hos R2 Agro, som på årets Nutrifair i Fredericia introducerede den nye calciumbolus CaliBol Green.

- Vi har tydeligvis ramt et stort behov, da markedet har manglet et godt calciumtilskud, som både kan bruges i konventionelle og økologiske besætninger, fortæller Jesper Møller Nielsen.

- Flere af de besøgende på vores stand var begejstrede for at produktet er kommet i form af en bolus i stedet for det traditionelle flydende produkt, som skal gives som drench. Det er nemmere at indgive en bolus og mere skånsomt for dyret, siger han.

- Efter messen har vi haft stor efterspørgsel og har allerede solgt ind til flere lande, så vi har store forventninger til produktet, afslutter han.

Farm Test-forsøg har vist, at calciumniveauet i blodet - ved indgivelse af CaliBol Green i forbindelse med kælvning - forøges og forbliver over 1,5 mmol pr liter, som er det kritiske niveau for risiko for mælkefeber.

CaliBol Green er en presset calciumbolus, som indeholder en effektiv calciumkilde, der er tilladt til brug i økologiske besætninger.

- CaliBol Green indeholder calcium gluconat samt lithothamnium. Desuden er der tilsat Solanum glaucophylum, som er den naturlige form af vitamin D3, der understøtter optagelsen af calcium, fortæller Udviklingschef Karsten C. Kjeldsen.

Calibol Green er en ny generation af varemærket CalsiCaps.

cc

Læs også