bannerPos

Supplerer med ti økokøer fra Bornholm

Med tilkøb af ti køer af blandet race fra en ophørsbesætning på Bornholm bevæger besætningen med hømælksproduktion sig stille og roligt op mod de 100 køer. Fra aftageren af mælken herfra, Naturmælks mejeri på Øllingegaard på Nordsjælland lyder meldingen, at der er god afsætning på mejeriprodukterne fra gården. Foto: Bøje Østerlund

Bøje Østerlund

Freelance
16-05-2019 12:04
Michael Andersen sprang til, da muligheden for at købe ti køer fra en økologisk ophørsbesætning på Bornholm bød sig.

Mens det alene er fra den konventionelle holsteinbesætning, udstillerdyrene til Roskilde og Herning dyrskuer rekrutteres, er opmærksomheden på at skaffe gode avlsdyr til den økologiske besætning til produktion af høgræsmælk fra Tude Å-dalen.

- Vi sigter mod at komme op på 100 malkende køer på vores økoproduktion, fordi der er god afsætning på mælken, der nu afsættes til Naturmælk, forklarer Michael Andersen.

Udover ungdyr fra Tøvestensgaardens konventionelle besætning, der nu befinder sig i den seks måneder lange overgangsperiode med økologisk fodring, før de kan erklæres økologiske, er bedriften netop udvidet med ti indkøbte økologiske malkekøer fra en ophørsbesætning på Bornholm.

Græsmalkere

- Vi fik chancen for at købe ti køer fra ophørsbesætningen, og de ankom her i nat. Her er der tale om flere racer, blandt andet nogle røde køer og nogle holsteinkøer, der er indkrydset med de legendariske franske montbeliarde alpekøer, der jo er kendt for at malke godt på græs, fortæller Michael Andersen.

Med købet af de ti køer fra Bornholm kan produktionen af græsmælk hurtigere bringes i vejret.

Ny type afdækning til ensilagestakken

Silage Safe er navnet på et nyt system til afdækning af ensilagestakkene, der går udenom dæksider.

Landbrugsuddannelsen lukker i Holstebro

Der var glæde, optimisme og en tro på flere elever, da Uddannelsescenter Holstebro og Landboforeningen Holstebro Struer i efteråret kunne meddele at landbrugsuddannelsen skulle flytte fra Lægaard Landbrugsskole til Uddannelsescenter Holstebro. Men glæden holdt kun kort og nu nedlægges uddannelsen.

Styrelse ændrer i vilkår for efterafgrøder

Landbrugsstyrelsen har ændret i vilkårene for at indberette efterafgrøder, alternativer herfor samt for at opgøre sit krav om pligtige og husdyrefterafgrøder.

Danish Crown sænker noteringen

Danish Crown sænker noteringen for slagtesvin med 40 øre, så den fremover er på 11,40 kroner.

Nyt biogasanlæg rykker tættere på

De nødvendige tilladelser til et nyt biogasanlæg i Sønderjylland er nu kommet i hus, og hvis landmændene bakker op, kan der indbydes til rejsegilde i efteråret.

Store stigninger i traktorsalget

John Deere indtager førstepladsen for juni måned og er også nummer ét for første halvår af 2019.

Korn i amerikanersiloer kræver korrekt management

- Husk, at korn opbevaret i amerikanersiloer skal beluftes hver tredje uge hele året rundt. Det er blot en af anbefalingerne fra chefkonsulent Jan Brochstedt Olsen.

EU’s miljøpolitik skal være et forbillede for resten af verden

Miljøminister Lea Wermelin tager i dag til Helsinki for at mødes med de europæiske kollegaer for at drøfte fremtidens miljøpolitik med det klare mål, at de europæiske lande skal sætte sig i spidsen for arbejdet for en mere grøn og bæredygtig fremtid.

Landbruget fik ros på havnen i Aalborg

Agri Nords tiltag ved The Tall Ships Races i Aalborg blev positivt modtaget af både forbrugere, landmænd og politikere.

- Vi bør øge landbrugsproduktionen, ikke sænke den, i klimaets navn

Det danske landbrug er et af de mest klimavenlige i verden, så det vil være en katastrofe for klimaet, hvis vi vælger at lukke ned for produktionen for at leve op til diverse klimakrav, mener områdedirektør i Landbrug & Fødevarer Niels Peter Nørring. Se videoen og hør hans argumenter.
Side 1 af 1583 (31644 artikler)Prev1234567158115821583Next