bannerPos

Supplerer med ti økokøer fra Bornholm

Med tilkøb af ti køer af blandet race fra en ophørsbesætning på Bornholm bevæger besætningen med hømælksproduktion sig stille og roligt op mod de 100 køer. Fra aftageren af mælken herfra, Naturmælks mejeri på Øllingegaard på Nordsjælland lyder meldingen, at der er god afsætning på mejeriprodukterne fra gården. Foto: Bøje Østerlund

Bøje Østerlund

Freelance
16-05-2019 12:04
Michael Andersen sprang til, da muligheden for at købe ti køer fra en økologisk ophørsbesætning på Bornholm bød sig.

Mens det alene er fra den konventionelle holsteinbesætning, udstillerdyrene til Roskilde og Herning dyrskuer rekrutteres, er opmærksomheden på at skaffe gode avlsdyr til den økologiske besætning til produktion af høgræsmælk fra Tude Å-dalen.

- Vi sigter mod at komme op på 100 malkende køer på vores økoproduktion, fordi der er god afsætning på mælken, der nu afsættes til Naturmælk, forklarer Michael Andersen.

Udover ungdyr fra Tøvestensgaardens konventionelle besætning, der nu befinder sig i den seks måneder lange overgangsperiode med økologisk fodring, før de kan erklæres økologiske, er bedriften netop udvidet med ti indkøbte økologiske malkekøer fra en ophørsbesætning på Bornholm.

Græsmalkere

- Vi fik chancen for at købe ti køer fra ophørsbesætningen, og de ankom her i nat. Her er der tale om flere racer, blandt andet nogle røde køer og nogle holsteinkøer, der er indkrydset med de legendariske franske montbeliarde alpekøer, der jo er kendt for at malke godt på græs, fortæller Michael Andersen.

Med købet af de ti køer fra Bornholm kan produktionen af græsmælk hurtigere bringes i vejret.

Leverer individuelle løsninger til hver landmand

Kør med maskinerne året rundt, men betal leasingydelserne i oktober, november og december, når likviditeten på bedriften har det bedst, lyder et tilbud.

Sen sprøjtning i vårsæd til forebyggelse af aks- og strånedknækning

Det anbefales kun at vækstregulere vårsæd, hvis der er en meget frodig vækst. Svampesprøjtning har også effekt mod aks- og strånedknækning.

Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet

Hvis man lod os gødske mere, kunne dansk landbrug alene løse den danske del af klimaopgaven, mener skribenten.

Tilsagn om tilskud til jordfordeling

Klarlæg allerede nu, om der kan være grundlag for en jordfordeling, inden der åbnes for ansøgninger til en ny tilskudsordning, lyder rådet fra Søren Nørgaard Sørensen, advokat og partner, HjulmandKaptain.

Hvor tjener man pengene i sit markbrug?

Når man kender sine omkostninger og arbejder med sine nøgletal, stiger interessen for bedriften og evnen til forandringer. - Man tjener derfor typisk mere ved at deltage i et DB2-tjek, påpeger maskinkonsulent Christian Rabølle, VKST.
Side 1 af 1542 (30839 artikler)Prev1234567154015411542Next