bannerPos

Arla: Uændret mælkepris i september måned

Foto: Colourbox

AF: KELD JAKOBSEN

IT OG UDVIKLER
23-08-2019 11:19

Arlas acontopris for konventionel og økologisk mælk vil forblive uændret for september 2019, meddeler selskabet.

Udsigterne for de kommende måneders mælkepris er fortsat stabile, vurderer Arla.

- Som følge af det dårlige vejr, som betød en mindre nedgang i den europæiske mælkeproduktion i juni, ligger produktionen i 2019 på linje med 2018.  Råvaremarkederne er rolige, idet effekten af de fortsatte fald i smørpriser udlignes af stigninger i SMP. Mens priserne på ost ligger stabilt, er der opblødning at se inden for WMP på grund af en god start på mælkesæsonen i New Zealand (NZ), lyder det fra Arla, der tilføjer, at de økologiske markeder er stort set stabile.

- Som følge af det dårlige vejr, som betød en mindre nedgang i den europæiske mælkeproduktion i juni, ligger produktionen i 2019 på linje med 2018

Arla i sin markedsberetning

Globalt set er udviklingen i mælkeproduktionen år til dato ifølge Arla fortsat flad til let faldende, selv om NZ fik en god start på året med 14 procent stigning i juni i forhold til juni 2018. Australien, Argentina og andre større eksportører producerer dog stadig mindre end i 2018, og der vil således fortsat være pres på udbudssiden.

US-dollaren er blevet styrket mod andre valutaer i den sidste måned på baggrund af stærke økonomiske indikatorer. Arla konstaterer, at den øgede frygt for en aftagende global økonomi er en fordel for den amerikanske dollar, idet investorerne flytter til mere sikre aktiver.

Derimod er euroen under pres, og det britiske pund er faldet til et nyt lavpunkt.

mip

Åbent hus landet over

I denne weekend og de kommende weekender afholdes en række åbent-hus-arrangementer hos din lokale maskinhandler.

- Vi afventer politiets undersøgelse

Vi afventer politiets undersøgelse, siger Kim Heiselberg i kølvandet på en artikel i Avisen Danmark, hvor en blodprøve i en besætning under det såkaldte røde kontrolsystem (det vil sige en avls- eller opformeringsbesætning) skulle have været testet for PRRS, men hvor analysen angiveligt blev aflyst af en ledende medarbejder i Seges.

Minister vil styrke kontrol af dyrlæger

Et eksportcertifikat underskrevet af de danske myndigheder skal være uangribeligt. Derfor vil Fødevarestyrelsen nu styrke kontrollen med besætningsdyrlægerne efter et tilfælde, hvor anmeldepligten af husdyrsygdomme muligvis er blevet tilsidesat. Det konkrete forhold er anmeldt til politiet.

Femte år i træk med BNP-vækst på over 2 procent

Den danske økonomi er i topform, men corona-virusudbruddet kan give en vækstpause, vurderer Nykredit.

Dambruger sælger nu sit livsværk

Hellevad Mølles Dambrug i Sønderjylland er sat til salg. For det unge par, der vil arbejde med dyr og fødevareproduktion, er det et billigt alternativ til et landbrug. Positivt dækningsbidrag fra dag ét.

Årets Gartner 2020

Årets Gartner er kåret og det blev Lotte og Henrik Christensen, der er anden generation på Gunnar Christensens Planteskole, som blev grundlagt i 1962.

Stor forskel på tysk og dansk vedligeholdelse af vandløb

Et dronefoto af to nabomarker – en dansk og en tysk – gør det tydeligt, at der er forskel på afvandingsmulighederne i de to lande.

Vær klar, hvis eksporten lukker midlertidigt

Specielt producenterne af 30 kilos grise til udlandet bør forholde sig til risikoen for en midlertidig nedlukning af eksporten, hvis Tyskland for afrikansk svinepest. Men gå ikke i panik, lød det fra formanden for svineproducenterne i VKST på årsmøde.
Side 1 af 1782 (35623 artikler)Prev1234567178017811782Next