bannerPos

Arla: Uændret mælkepris i september måned

Foto: Colourbox

Keld Jakobsen

IT og Udvikler
23-08-2019 11:19

Arlas acontopris for konventionel og økologisk mælk vil forblive uændret for september 2019, meddeler selskabet.

Udsigterne for de kommende måneders mælkepris er fortsat stabile, vurderer Arla.

- Som følge af det dårlige vejr, som betød en mindre nedgang i den europæiske mælkeproduktion i juni, ligger produktionen i 2019 på linje med 2018.  Råvaremarkederne er rolige, idet effekten af de fortsatte fald i smørpriser udlignes af stigninger i SMP. Mens priserne på ost ligger stabilt, er der opblødning at se inden for WMP på grund af en god start på mælkesæsonen i New Zealand (NZ), lyder det fra Arla, der tilføjer, at de økologiske markeder er stort set stabile.

- Som følge af det dårlige vejr, som betød en mindre nedgang i den europæiske mælkeproduktion i juni, ligger produktionen i 2019 på linje med 2018

Arla i sin markedsberetning

Globalt set er udviklingen i mælkeproduktionen år til dato ifølge Arla fortsat flad til let faldende, selv om NZ fik en god start på året med 14 procent stigning i juni i forhold til juni 2018. Australien, Argentina og andre større eksportører producerer dog stadig mindre end i 2018, og der vil således fortsat være pres på udbudssiden.

US-dollaren er blevet styrket mod andre valutaer i den sidste måned på baggrund af stærke økonomiske indikatorer. Arla konstaterer, at den øgede frygt for en aftagende global økonomi er en fordel for den amerikanske dollar, idet investorerne flytter til mere sikre aktiver.

Derimod er euroen under pres, og det britiske pund er faldet til et nyt lavpunkt.

mip

Én guldmedalje og 39 sølvmedaljer i Hannover

John Deere løber sammen med Joskin med den eneste guldmedalje, der er uddelt til den kommende Agritechnica-udstilling i november. Danske Samson får sølv for en NPK-sensor.

Afventende stemning på svinemarkeder

Den fornyede fremgang i eksporten af svinekød til Kina har skabt en afventende stemning på de europæiske markeder, lyder det fra Danish Crown. I denne uge er noteringen uændret.

Godt høst-år målt på beredskabet

Høsten 2018 var en rekordhøst, hvis man tæller antal mejetærsker- og markbrande. Høsten 2019 er også en rekordhøst – dog på en meget mere positiv måde. Danske landmænd har generelt haft et godt udbytte og af god kvalitet for de fleste afgrøder landet over.

Vestjyllands Andel køber op i grovvarefirma

Vestjyllands Andel overtager 75 procent af aktiemajoriteten i grovvareselskabet Adival.

L&F: Der skal flere penge til jordfordeling

Den pulje, som forligspartierne bag tørkepakken er blevet enige om at afsætte til jordfordeling, er en start, men for lille, mener formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild.

Bred kreds af partier er enige om grøn jordfordelingsaftale

En bred politisk aftale mellem regeringen og aftaleparterne bag tørkepakken bliver startskuddet til en grøn multifunktionel jordfordeling. 150 mio. kroner er afsat til, at op til 6.800 hektar landbrugsjord ud fra lokale interesser kan blive omfordelt i lokale multifunktionelle projekter, der for eksempel både understøtter vandmiljø, klima, friluftsliv og drikkevandsbeskyttelse.

Landboformand roser miljøminister

Miljøminister Lea Wermelin (S) får ros af landboformand Frede Lundgaard Madsen for at ville sikre bedre data for spildevand. Han undrer sig dog over, at ministeren så skråsikkert fastholder, at spildevand kun står for 1 til 2 procent af den samlede kvælstofforurening.

Danmarkspremiere på finsk såmaskine med ny type skær

Maskinproducenten Multiva har fornyet både profil og såmaskineprogram. I går var der danmarkspremiere på den nye såmaskine med Multiva’s eget nyudviklede FX såskær. Det skete ved en markdemonstration ved Sabro vest for Aarhus.
Side 1 af 1636 (32715 artikler)Prev1234567163416351636Next