Fem fokuspunkter forbedrer mælkekvaliteten
Rengøring af malkeanlæg og silotank er alfa og omega for lave kimtal og bakterieflugt. Ifølge Seges halter hygiejnen dog typisk fem steder. – Gør dem til en del af hverdagsrutinen og få renere mælk.

Fem afgørende punkter bliver ofte overset i rengøringen af malkeanlæg og silotanke. Gør dem til en del af din hverdagsrutine og få renere mælk. Arkivfoto
1. Forskyl
Spring ikke det lunkne forskyl over, som fjerner løstsiddende mælkerester. Den bedste temperatur til forskyl er 35-38 grader. Hvis vandet er for koldt, fjerner det ikke fedtet. Hvis det til gengæld er for varmt, brænder proteinerne fast på overfladen og er sværere at vaske af.
2. Tid
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her