Naturpris til fynske kødkvægpionerer

15. Juni Fondens store naturpris på 150.000 kroner blev på plantekongressen i Herning givet til Jersore Galloway.

I forbindelse med plantekongressen i Herning Kongrescenter uddelte 15. Juni Fonden igen i år naturpriser for en ekstra indsats for Danmarks natur.

Fondens store pris på 150.000 kroner blev i aftes givet til Jersore Galloway ved Bogense, der drives af formanden for Fynsk Kødkvæg, Jytte Schaldemose, og hendes mand, Erik Pedersen. Parret fik prisen for deres pionerindsats som græsningsentreprenører i »Projekt Grøn Omstilling - naturpleje som driftsgren«.

Jytte Schaldemose og Erik Pedersen forpagter blandt andet naturarealer i Brende Ådal, som er egnede til ekstensiv græsning, og her realiseres helårsgræsning med deres besætning af Galloway. I alt afgræsser besætningen på 170-180 dyr ca. 350 ha naturarealer.

Ved prisoverrækkelsen blev det understreget, at prismodtagerne I fase 1 på ca. 130 hektar af projektet i Brende Ådal gennemfører et vellykket samarbejde med 10 lodsejere i ådalen – samt konsulenter fra Centrovice og Patriotisk Selskab, to fynske kommuner og Naturstyrelsen - et arbejde, der allerede nu og ikke mindst på langt sigt vil sikre vigtige naturværdier.

Læs mere om prisvinderne i næste uges LandbrugFyn.

Læs også