bannerPos

»Oprør fra Landet«: - Vi er ikke et Bæredygtigt Landbrug 2.0

- Jeg er blevet bombarderet af medlemmer, som siger, at nu er det nok, og at vi måtte gøre noget, siger Peter Kiær, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, som sammen med planteavlsrådgiver Vagn Lundsteen fra AgroPro lige nu står i spidsen for ny aktionsgruppe.

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
02-12-2019 13:48
Ny protestbevægelse vil samle græsrødderne i dansk landbrug i protest mod de kommende efterafgrødekrav. Håbet er blandt andet at få landmænd til at sige nej, lyder det fra Vagn Lundsteen, planteavlsrådgiver og er en af to nuværende talspersoner i bevægelsen.

- Alt er så nyt.

Sådan lyder det flere gange fra Peter Kiær, svineproducent fra Haslev og bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, da Effektivt Landbrug beder ham om svar på, hvad det er for en aktionsgruppe, som han sammen med den tidligere medstifter af Bæredygtigt Landbrug, Vagn Lundsteen lige nu taler på vegne af. 

I weekenden lød det i et læserbrev fra de to, at aktionsgruppen er opstået som følge af den rent r

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.
Side 1 af 1852 (37032 artikler)Prev1234567185018511852Next