- Vi fik afværget den røde massakre på dansk landbrug

Solide aftryk fra Venstre og hele blå lejr sikrer tro på fremtiden for dansk landbrug, lyder Erling Bonnesens kommentar til det indgåede brede landbrugsforlig.

Af Erling Bonnesen, MF, landbrugs- og fødevareordfører for Venstre

Vi vil udvikle det nye og passe på det, vi har. På trods af at statsministeren ikke ville bruge flere penge på investeringer i fødevaresektoren, så fik vi sikret flere milliarder kroner til investeringer i udtag af lavbundsjorde, som staten nu skal betale for.

Danske landmænd er verdens bedste, og der skal fortsat drives stort eksportorienteret landbrug og fødevaresektor i Danmark.

Landbrug, klima, miljø og natur går hånd i hånd i den nye aftale. Jeg er rigtig glad for, at vi har fået den brede aftale, der sikrer en ambitiøs klimaaftale for dansk landbrug.

For Venstre har det været helt afgørende ikke at sende gode danske arbejdspladser ud af landet. Vi skal udvikle dansk landbrug og ikke afvikle – det sikrer vi med denne her aftale.

Verden efterspørger sunde og sikre danske fødevarer – det skal vi kunne levere, uanset om det er plantebasseret eller kød.

Danske landmænd er verdensmestre i at producere klimavenligt, og det skal vi blive endnu bedre til de kommende år i takt med teknologiudviklingen leverer nyeste løsninger. Viljen er til stede blandt vores dygtige landmænd og i hele fødevaresektoren.

Med denne her aftale, så bliver der også taget ansvar for at finde finansiering.

Læs også