bannerPos

Filmanmeldelse af Kiss the Ground: Flere lyspunkter, men lidt for meget Shockumentary

Der er måske et potentiale til at gemme noget CO2 i jorden. Men det er ikke således, at der i filmen »Kiss the ground« anvises en vej til at gemme CO2 i jorden, som entydigt bakkes op af anerkendte vidensinstitutioner som en sikker måde at lagre spandevis af CO2 på, skriver forfatterne af denne filmanmeldelse. Arkivfoto

AF: DEBATINDLÆG

21-10-2020 10:10
Filmen »Kiss the ground« får 3 ud af 5 stjerner for at behandle noget så usexet som jord, men de faglige budskaber skal I kære læsere/Netflix-seere tage med et stort gran salt.

Af Søren Andersen, sociolog og frivillig i Frej, og Søren Vang, landmand, agronomstuderende og frivillig i Frej

Der er gode og fagligt korrekte budskaber i den nye Netflix-dokumentar »Kiss the ground«, der handler om, at vi ved at ændre måden, vi med landbruget dyrker jord, kan binde CO2 og derved bremse klimaforandringerne.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

I Sverige er der få og rimelige regler

Rimelige. Sådan vurderer Lars Philipson de statslige miljøregler for det svenske markbrug. Han kan derfor ikke umiddelbart pege på nogen regulering, som han gerne så fjernet.

Regeringen vil have gravet de døde mink op igen

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) fortæller, at Fødevarestyrelsen er ved at finde ud af, hvordan man skal håndtere de døde mink fra de to massegrave, som i sidste måned blev oprettet ved Karup og Holstebro.

Miljøminister nedtoner spildevandsproblem

Det er uanstændigt og unuanceret, når miljøminister Lea Wermelin (S) holder fast i fortællingen om, at spildevandsudledningen kun udgør 10 procent af belastningen til vandmiljøet, mener Jørgen Evald, faglig direktør i BL.

Spirende kødkvæg-optimisme frem mod nytår

Det danske marked har fået mere luft, hvilket især er takket være den forestående nytårshandel, hvor oksekødet kommer i centrum. Det løfter kødkvægstillægget i denne uge med 25 øre pr. kg.
Side 1 af 1988 (39749 artikler)Prev1234567198619871988Next