bannerPos

Læserbrev: BL hilser den nye regering velkommen

Redaktionen

03-07-2019 07:54
Dette er et læserbrev, som vi hos Effektivt Landbrug har valgt at bringe i vores medier.

Af Flemming Fuglede Jørgensen, Formand for Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Borupgård, Løkken

Velkommen til ministrene i den nye socialdemokratiske regering – specielt velkommen til Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen, Minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde Mogens Jensen samt Miljøminister Lea Wermelin
Dansk landbrug forventer meget af jer – dansk landbrug har meget at tilbyde jer. Vi glæder os til samarbejdet.

Det er Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, der repræsenterer halvdelen af Danmarks landbrugsjord, som arbejder for at fremme en bæredygtig intensiveret landbrugsproduktion – alt til gavn for klimaet, miljøet, naturen og produktionen. 
Det kræver samarbejde med en progressiv regering, der vil handle på den nyeste videnskabelige viden. Det kræver nytænkning og moderne landbrugsdrift – ikke blot reduktion af muligheder, rammevilkår og råderum.

Det er til gavn for klima-regnskabet, at muligheden for et stort CO2 optag i landbrugets afgrøder og jord støttes mest muligt. Det kræver gødning, så afgrøderne trives og der opbygges humus i jorden. Det giver ikke øget udledning til miljøet. Dette bevises i de seneste Novana-rapporter fra Århus Universitet – selvom nogle forskere, der udtaler sig udenfor deres eget forskningsområde, prøver at misinformere om tallene.

Det er intensiveret bæredygtigt landbrug, der giver mest plads til naturen uden at skade miljøet. Det vil – bortset fra enkelte lavbundsjorde – ikke gavne hverken miljø eller klima at tage landbrugsjord ud af produktion. Det vil derimod skade produktionen og dermed landets indtægter.
Det kan godt være I ikke betragter en hvedemark som natur. Men det vilde liv på marken og i høj grad under denne trives. Vilde dyr bruger marken som korridorer, fugle yngler på marken, insekter fouragerer og livet under jorden med orme, biller og meget mere giver liv og luft til planternes rødder. Et moderne, bæredygtigt, intensivt landbrug arbejder med miljøet og for naturen.

Det er på dette grundlag I som ministre kan arbejde for den moderne landbrugsdrift med alle dens plusser for natur, miljø og klima – samt for de 166 mia. kr. i eksportindtægter et sådant landbrug skaffede sidste år. Et frugtbart samarbejde kan gavne det niveau. Den indkomst, der primært stammer fra det bæredygtigt, intensiverede landbrug – også kaldet konventionelt landbrug – kan I og jeres ministerkollegaer vel sagtens finde anvendelse for.
 

Markedspodcasten - Recession, dyr palmeolie og bedre tider i svinesektoren?

Lyt med når markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro forsøger at gøre os klogere på markedets luner.

Fra håb til afmagt i Nordjylland i går

Efter en periode, hvor regn mange steder bremsede høsten, troede man nu endelig på høstvejr i det nordjyske. Men vejret har igen skuffet op mod weekenden.

Medie: Arla-konkurrenter vil også plantevejen

For nylig meldte Arla ud, at mejerigiganten er på vej med en alternativ produktlinje til den traditionelle mælk baseret på planter. Nu melder Naturmælk og Thise Mejeri sig klar til at følge trop.

Landmænd dukkede op i Landsretten til støtte for Ulf Nielsen

Naturplejer Ulf Nielsen og hans advokat håbede på frifindelse ved Landsretten i Viborg onsdag. Endnu engang forsøgte de at overbevise dommeren og lægdommerne om, at der ikke var behov for læskur til Ulf Nielsens heste og anguskvæg, efter at han sidste år blev idømt en bøde på 20.000 kroner. Så mange støtter dukkede op i retten, at retssagen måtte flyttes over i Vestre Landsrets store sal.

Optimisme trods vejrmæssige udfordringer

I landets nordlige egne håber man på, at vejrudsigten holder. Hvis man når at få sået rapsen i denne uge, skal det nok gå, hvis ikke vi får tidlig vinter, lyder det fra LMO i Viborg og Agrovi i Nordsjælland

En misforståelse at landbruget stadig fører krig mod kvælstof

- Jeg er lidt skuffet over, at landbrugets organisationer og øvrige aktører ikke stiller sig mere skeptisk overfor det gavnlige i at vedblive med at føre krig imod kvælstof (N), skriver Jørn Rasmussen. – Miljøministeriet bør anmeldes for at krænke proportionalitetsprincippet, mener han.
Side 1 af 1612 (32224 artikler)Prev1234567161016111612Next