bannerPos

Pesticider - gift ved første blik?

Gift er ikke bare gift. Det handler om mængden, skriver klummeskribenten.

AF: DEBATINDLÆG

18-06-2020 09:55
Glyphosat skaber følelser og er blevet et forhadt stof i befolkninger verden over. Men det skyldes langt hen ad vejen en misforståelse. Mange glemmer at tage højde for, at alt kan være gift. Det handler i sidste ende om mængden af eksponering. Og glyphosat er et af de mest effektive og samtidig mindst giftige pesticider, vi kender, mener denne klummeskribent.

Af Anna Bak Jäpelt, skribent, Tænketanken Frej

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Konceptet var det billigst mulige staldbyggeri

Svineproducent Johannes Kaasgaard byggede en billig slagtesvinestald med plads til cirka 7000 slagtesvin. Det har givet ham en mere robust bedrift, udtaler han til Seges Svineproduktion.

Spredt høst og gode udbytter

Vinterbyg af hybridsort gav udbytte på 10 tons og var høstet allerede i uge 29. Rapsen er ligeledes i hus og hveden påbegyndes denne uge. Den spredte høst giver mulighed for at så tidligt og af den vej opfylde dele af kravet til efterafgrøder.

DBC Invest overtager aktiemajoriteten i Grauballegaard Biogas

Vestjyllands Andel, Jysk Energi og Langfristet Erhvervsfinansiering, som tilsammen udgør Danish Bio Commodities og herunder DBC Invest, foretager nu den første investering i danske biogasanlæg. Samtidig arbejder DBC på flere investeringer, der ventes inden for nærmeste fremtid.

Afrikansk svinepest i besætning 40 kilometer fra Tyskland

To nye udbrud af afrikansk svinepest i tamsvinebesætninger er konstateret i den vestlige del af Polen, rapporterer Fødevarestyrelsen.

Tror på godt udbytte i øko-havre til gryn

Landmand Hans Dam, Maglehøjgård, høster tirsdag havre og hvede lidt syd for Kirke Hyllinge på Sjælland.

Hvedeprisen falder i Rusland

Der er nu sat et midlertidigt høstpres på hvedeprisen her i Europa. Grunden skal vi finde i Rusland, hvor eksportprisen i sidste uge begyndte at falde, efter tre ugers kontinuerlig stigning.
Side 1 af 1889 (37764 artikler)Prev1234567188718881889Next