Kursus i Lean-ledelse

Struktur, rutiner og overblik i hverdagen giver resultater på bundlinjen, understreger Carsten Sørensen, leder af driftsøkonomi-afdelingen i Djursland Landboforening.

Han opfordrer virksomhedsledere til at deltage i akademifaget Lean Ledelse, som rådgivningsselskaberne Agri Nord, LandboLimfjord, LandboThy og Djursland Landboforening sammen udbyder.

- Det handler om at få lavet nogle gode og sunde rutiner, hvor man involverer medarbejderne, som tager ansvar for deres opgaver. Struktur skaber resultater, og spildtiden udnyttes, forklarer Carsten Sørensen, der tilføjer, at uddannelsen netop giver de redskaber, der skal til for at opnå den nødvendige struktur.

Lean har til formål at skabe team-ånd, motiverede medarbejdere og en fælles retning mod et mål med nogle simple værktøjer. Det kan man for eksempel gøre ved at bruge en stor tavle til planlægning af ugens arbejdsopgaver samt en såkaldt forbedringstavle og tavlemøder, hvor medarbejderne bliver motiverede til at komme med forbedringer i arbejdsgange.

Uddannelsen består af syv kursusdage fordelt over otte uger hos AgriNord, Aalborg, og efter behov hos de tre andre rådgivningsvirksomheder, der står bag kurset.

Kurset, som starter den 5. januar, henvender sig til ejere og driftsledere i landbrug og andre primære erhverv.

Det er nødvendigt som minimum at have en erhvervsuddannelse for at kunne deltage.

 

 

Læs også