For 12. uge i træk: Svinenoteringen rykker sig stadig ikke

»Markedet er nu sporet 100 procent ind på julen. De fleste aktører har placeret deres ordrer til den indledende fase af julehandlen. Derfor flytter fokus sig nu til det faktiske salg og det konkrete behov for ekstra mængder i den første halvdel af december«, skriver Danish Crown, der melder, at noteringen for næste uge er uændret. Noteringen ligger således stadig på 12,40 kroner per kilo. Søer er også uændret på 7,90 kroner.

- Troen på en relativ god julehandel er stor i markedet, men der er mange, der gerne vil se varerne flytte sig, inden de skruer deres indkøb op på maksimum. Det lægger en dæmper på prisudviklingen, selv om der ser ud til at være balance mellem udbud og efterspørgsel, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Eksporten af frosne varer ud af Danmark forløber jævnt. Priserne i særligt Asien er dog ikke prangende sammenlignet med Europa. Udbuddet af kød globalt ser ud til at være stigende, og det er formentlig det, der slår igennem i Asien.

- Der findes ikke i samme omfang tal for forbruget af grisekød i Asien, som vi har i Europa, så det kan ikke afvises, at forbruget i Asien måske også er vigende. Det ændrer ikke på, at der stadig er ordrer at hente i markedet, men vi møder især de amerikanske slagterier i højere grad, end vi gjorde hen over sommeren, siger Mads Stougaard.   

Slagtesituation

Tilmeldingen til indeværende uge blev lidt højere end forventet i prognosen, og grundet en nedbrud på slagteriet i Blans i den forløbne uge har slagtekapaciteten ikke været så høj som forventet. Det betyder, at der bliver behov for at udsætte cirka 80.000 grise til uge 46.

Med den forventede tilmelding til næste uge forventes antallet af udsatte grise reduceret til cirka 70.000 ved udgangen af uge 46.

For søernes vedkommende udsættes der 930 søer til uge 46, hvoraf en stor andel er fra ophørs- og saneringsbesætninger. Det har ikke været muligt at pauseslagte på anlægget i Skærbæk i indeværende uge. Der er en stor tilmelding til uge 46, men også en god kapacitet, og derfor forventes antallet af udsatte søer at blive reduceret til cirka 650.

Ovenstående plan forudsætter, at slagterierne ikke rammes af større tekniske nedbrud, samt en tilmelding på niveau med Danish Crowns prognose.

 

Læs også