Noteringen for slagtesvin stiger nu - men falder for søer

Ifølge Danish Crown har Danmark en stabil eksport ud af Europa, som relativt set er mere attraktiv end den var tidligere på året. Og modsat de fleste andre i Europa, kan Danmark så småt begynde at producere til de første juleordrer, oplyser Danish Crown.

Slagtesvinenoteringen stiger med 20 øre i næste uge, hvor den så vil befinde sig på 12,70 kr. Sonoteringen derimod falder fra 11,80 kr til 11,40 kr.

Det europæiske marked for fersk grisekød er lige nu inde i det typiske vakuum mellem sommeren og julen. Det har ændret mønsteret i efterspørgslen i Europa, hvor særligt tempoet i Tyskland er gået ned, skriver Danish Crown.

- Det tyske marked var utroligt stærkt hen over foråret og sommeren, men siden vi gik ind i efteråret, har det ændret sig. Den tyske produktion af grisekød er faldet med 25-30 procent i løbet af de sidste tre år. Derfor sælges langt størstedelen af det tyske kød nu på det tyske hjemmemarked, og her går det slet ikke lige så stærkt, som det gjorde tidligere på året, med lavere priser til følge, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Prisbilledet på tværs af Europa er meget forskelligt, for mens der nogle steder er et moderat pres på priserne, så er de stabile på andre dele af kontinentet.

- Lige nu handler det om at have fat i de lommer af markedet, hvor efterspørgslen ikke har flyttet sig nævneværdigt. Samtidig har vi en stabil eksport ud af Europa, som relativt set er mere attraktiv end den var tidligere på året. Og endelig kan vi – modsat de fleste andre i Europa – allerede nu så småt begynde at producere til de første juleordrer, siger Mads Stougaard.

Læs også