Montenegro ramt af ASF

Montenegro har rapporteret sine første officielle tilfælde af afrikansk svinepest (ASF) og bliver derved det 27. europæiske land ramt af den frygtede sygdom. Det skriver Pig World.

Sygdommen, som har spredt sig hurtigt over hele Europa siden 2007, blev rapporteret i to vildsvinekroppe fundet af jægere nær Kovaci i Nikšić-regionen, ifølge rapporter fra Verdensorganisationen for Dyresundhed (Woah).

Montenegros landbrugsminister har udtalt, at der endnu ikke er rapporteret tilfælde andre steder i landet, og lokale svinefarme er stadig smittefri i øjeblikket.

De opfordrede også lokale svineavlere i områder tæt på infektionsområderne til omgående at rapportere ændringer i deres dyrs sundhed eller dødsfald til veterinærmyndighederne samt sikre, at biosikkerhedsforanstaltninger anvendes fuldt ud på alle områder af bedrifterne, rapporterer SeeNews.

Kroppene blev fundet 500 meter fra grænsen til nabolandet Bosnien-Hercegovina, som bekræftede ankomsten af ​​ASF den 1. juni sidste år.

Læs mere om Afrikansk svinepest

ASF er en virussygdom med høj dødelighed. Derfor er der stort fokus på effektiv smittebeskyttelse for at undgå et udbrud på dansk jord.

Læs mere her

Læs også