Meget salmonella i tyrkisk kyllingekød

En undersøgelse i Tyrkiet afslører en høj forekomst af Salmonella i kyllingeprodukter, hvor næsten 40 procent af prøverne testede positive for bakterien, skriver Foodsafetynews.com.

Forskere undersøgte prævalens, antibiotikaresistens og genomisk mangfoldighed af Salmonella i rå fjerkrækødprodukter fra forskellige detailbutikker i Kayseri i løbet af 2019.

I alt 293 prøver, herunder kyllingebryst, flået underlår, flåede kyllingekoteletter, vinger, kyllingeindmad og kyllingebrød, blev analyseret. Resultaterne viste, at 112 prøver indeholdt Salmonella.

I juli 2023 rapporterede det britiske sundhedssikkerhedsagentur (UKHSA) næsten 250 tilfælde af Salmonella-infektioner forbundet med rejser til Tyrkiet. De fleste tilfælde involverede Salmonella Enteritidis og blev sporet til forskellige hoteller i Tyrkiet.

En genomisk undersøgelse afslørede, at nogle infektionsklynger var relaterede, hvilket indikerer en sandsynlig fælles kilde til infektion.

Læs også