Slut med ris i Japan

Den første børs for handel med råvarer blev opfundet i Japan for mere end 400 år siden. Her begyndte man at handle ris på papirkontrakter til levering på en fastsat dato. Det vi i dag kalder for futures. Men nu er det slut. Den japanske børs for handel med ris-futures lukker ned på grund af manglende handelsinteresse.

Osaka Dojima Commodity Exchange

I Osaka (japans tredje største by) handlede man i 1600 tallet med ris-futures på børsen ”Dojima Rice Exchange”. Det slutter desværre nu.
Selvom ris var den første råvare, der nogensinde blev handlet på en struktureret futureskontrakt, så lukker den nu ned for handel, netop på grund af manglende likviditet.

Den japanske råvarebørs, Osaka Dojima Commodity Exchange, lukker ned for handel med futures i ris. Nyheden der udkom i sidste uge ramte råvaremarkedet som lidt af et chok. Således var det netop handel med ris, der for mere end 400 år siden blev til den først handlede råvarefuture i verden. De fleste tror, at handel med råvarefutures er et forholdsvis nyt fænomen, der blev opfundet i USA, af amerikanske landmænd for lidt over 100 &arin

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også