Svinenoteringen står stille

Danish Crowns svinenotering er uændret 8,40 kroner i næste uge.

8,40 kroner. Sådan bliver svinenoteringen også i næste uge, meddeler Danish Crown.

Det europæiske marked for fersk grisekød er ifølge selskabet fortsat stabilt, og Covid-19 er lige nu den største forhindring i markedet.

- Det går fortsat den rigtige vej, men de stigende smittetal over stort set hele Europa skaber en smule nervøsitet i markedet. Alle har en forventning om, at de store nedlukninger er fortid, men om de stigende smittetal kommer til at spænde ben for en bedring i markedet, er for tidligt at spå om. Alle aktører arbejder med en kort horisont. Slagterierne fordi de gerne vil have priserne op, modsat gør COVID-19 situationen kunderne lidt usikre, men samtidig har de stor fokus på leveringssikkerhed, og på den front står vi traditionelt stærkt, siger Kasper Lenbroch, der er kommerciel direktør i Danish Crown.

Julehandel på vej

Priserne på nakker og mørbrad er i bedring, og der er en jævn efterspørgsel på skinker og forender. Samtidig er der et stabilt marked for bove, kamme, brystflæsk og bacon.

- Indenfor de næste par uger begynder julehandlen, og vi er klar til at gribe de muligheder, der opstår. Vi har arbejdet med planlægningen gennem flere måneder og føler os godt forberedt. Efter sidste års meget specielle marked grundet COVID-19 vil der helt sikkert opstår nogle forskydninger i efterspørgslen, og dem skal vi forsøge at profitere af, siger Kasper Lenbroch.

Eksporten ud af Europa er på et fornuftigt niveau med en jævn efterspørgsel fra Japan, Australien og markederne i Sydøstasien. Aktiviteten i Kina er fortsat lav, dog afsættes af de traditionelle Kina-varer til acceptable priser.             

Læs også