Danish Crown fastholder notering

Der sker ingen forandring med slagtesvinenoteringen i uge 41.

Uge for uge stiger antallet af slagteklare lige nu i stort set hele Europa, men efterspørgslen på dansk grisekød er fortsat upåvirket af det højere udbud. Det skriver Danish Crown i virksomhedens ugentlige markedsberetning torsdag.

Således fastholder slagteriet noteringen for slagtesvin på 12,40 kroner pr. kg i uge 40.

- Når vi ser på salget af grisekød i Europa, så er der fortsat en god efterspørgsel, og det er vores fornemmelse, at mange private slagterier er tilbageholdende med at løfte antallet af slagtninger, hvis de ikke har købere til varerne. Samtidig er der ikke rigtigt nogen, der ved, om den stigning i antallet af grise til slagtning, som vi ser lige nu, er en pukkel på ryggen af den varme sommer, eller om det er et niveau, vi skal forvente hen over vinteren, fortæller Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Savner fortsat asiatisk efterspørgsel

Der er fortsat en jævn eksport af danske varer ud af EU, men både efterspørgslen og priserne i Asien kunne absolut være bedre. Det kompenserer andre markeder dog for. I EU er salget af frosne varer generelt faldende, og det kunne tyde på, at de frosne lagre er nedbragt ganske betydeligt hen over sommeren.  

- Vores fokus lige nu er den samlede periode frem mod jul. Vi tror på, at der er noget at hente gennem en stram og optimal planlægning i tæt samspil med kunderne, så vi rammer forbrugernes efterspørgsel bedst muligt i hele juleperioden, siger Mads Stougaard.

Udsætter 50.000 grise

Ifølge Danish Crown har tilmeldingen til uge 40 været højere end forventet i prognosen, og det betyder, at der bliver behov for at udsætte cirka 50.000 grise til uge 41.

Den forventede tilmelding til næste uge er af lavere karakter, og med den kapacitet, der er til rådighed, forventes det, at antallet af udsatte grise reduceres til cirka 40.000 til uge 42, skriver virksomheden om slagtesituationen.

For søernes vedkommende udsættes der 800 søer til uge 41.

Læs også