Gødningsmarkedet starter roligt ud i det nye år

Gødningsmarkedet har startet 2023 uden de store udsving, og sådan kan det fortsætte en tid endnu. På længere sigt er der dog potentiale for yderligere prisfald.

Det skriver AgroMarkets onsdag.

- Vi ser stabilitet i de danske priser, der har været uændrede i en måneds tid nu. Vores vurdering af markedet er den, at det fortsætter ad denne vej. Vel at mærke hvis råvaremarkederne generelt udvikler sig stabilt, skriver analysevirksomheden.

I markedsberetningen fremgår det, at det stadig er den igangværende krig mellem Rusland og Ukraine, der spiller den store joker.

På den korte bane forventes der hverken fald eller stigninger i prisen på gødning, men kigger man længere ud i fremtiden, er der derimod potentiale for yderligere prisfald, såfremt »visse faktorer« er til stede.

- Primært skal råvaremarkedet bevare sin stabilitet. Desuden skal den milde vinter fortsætte, så gasprisen forbliver nede og måske endda falder yderligere. Endelig skal vi fortsat se lande uden for EU’s grænser vedblive at producere gødning, skriver AgroMarkets.

Læs også