bannerPos

Markedsnoter: EU forventer stigning i produktionen af grisekød

I sin seneste offentliggjorte »Short-term Outlook for EU Agricultural Markets« fra oktober måned forventer EU-Kommissionen en begrænset stigning i produktionen af grisekød i EU for 2020 på 1,5 procent. Det skriver Tican i sit seneste nyhedsbrev.

- Som følge af øget efterspørgsel fra Kina og øvrige Asien er der udsigt til en solid stigning i eksporten af grisekød ud af EU i såvel 2019 som 2020. Samlet betyder dette en forventning om et faldende forbrug af grisekød på EU-markedet i 2019 og 2020 og en stigende selvforsyningsgrad for svinekød i EU, skriver Tican.

Jyske Bank: Møllehveden har kurs mod sjette uge med prisstigninger

Møllehveden fandt i forgårs fornyet støtte, denne gang fra Amerika.

- Selvom der er en god global forsyningsbalance, er trenden i møllehveden stærk, understøttet af den gode konkurrenceevne. Møllehveden har kurs mod sin sjette uge i træk med prisstigninger, men det betyder også, at den bevæger sig i det overkøbte terræn, skriver Jyske Bank i sin daglige afgrødekommentar.

- Kommer indeværende sæson til at ligne tidligere sæsoner med en god forsyningsbalance, vil den sæsonmæssige top indtræffe her henover efteråret, men situationen på den sydlige halvkugle kan få toppen til at indfinde sig senere, hvis udfordringerne fortsætter med faldende udbytter, vurderer banken.

Rapspris fortsætter ned

Rapsfrøene har tabt pusten og har kurs mod fjerde uge med prisfald, vurderede Jyske Bank i går i en afgrødekommentar.

- Relativt varmt og tørt vejr i canadiske Saskatchewan får de canadiske landmænd tilbage i marken med mejetærskeren, og fornyet høstpres sender priserne på den canadiske vårrapsvariant, canola, lavere, der samtidig bliver billigere at importere med en styrket euro, skriver banken.

Tørke i Argentina og Australien og skidt vejr i Midtvesten

På den sydlige halvkugle fortsætter det tørre vejr, og såvel den australske som den argentinske produktion er udfordret.

- Buenos Aires Grain Exchange udtaler i deres ugentlige rapport, at Argentina kan begynde at se hvedearealer gå tabt som konsekvens af tørken, lyder det fra Jyske Bank i en afgrødekommentar, hvor banken også konstaterer, at vinterhveden i Chicago udfordres af ugunstigt vejr i Midtvesten, som kan få konsekvenser for de amerikanske vinterhvedearealer.

- Strategie Grains ser fortsat positivt på den europæiske hvedeeksport, som i går blev opjusteret for indeværende sæson til 27,3 millioner tons, tilføjer banken.

Tror ikke på recession

Der er økonomer, der argumenterer for, at vi er på vej mod en global recession, men Per Sveistrup, direktør i Sagro Finans & Formue, er på ingen måde overbevist om, at det er tilfældet.

- Vi oplever en global vækst på omkring 3,00 procent, og selv om handelskrigen fortsætter, vil det i værste fald påvirke den globale vækst med i størrelsesordenen 0,50-1 procent, hvilket jo er langt fra negativ vækst. Når jeg ikke er så pessimistisk, er det fordi, der fortsat er historisk lav arbejdsløshed i USA, og i Europa falder arbejdsløsheden måned for måned og er nu den laveste i 11 år. Forbruget er på et højt niveau, og renten er samtidig ekstremt lav, påpeger Per Sveistrup i en analyse, og tilføjer:

- Det har vist sig, at centralbankerne er parat til at understøtte og gribe ind, så enhver negativ udvikling kan vendes til vækst, og derfor fastholder jeg min optimisme.

Han anbefaler overordnet set at investere i aktier, selvom aktiekurserne har haft en rigtig pæn udvikling i år. En løsning på handelskrigen vil efter hans vurdering blive markant stigende aktier, og de lange renter vil stige på et massivt udsalg af obligationer.

- De nuværende lange renter kan kun forklares med en markedsforventning om en hård global recession, lyder det fra direktøren, der anbefaler landmænd, der ønsker fast rente, at gå ombord i en 1,00 % 30 år med afdrag.

Opsigelse af eksisterende fastrentelån til 1. januar 2020 skal ske senest ultimo oktober 2019.

Økologien er populær blandt de yngre forbrugere

Forbrugergruppen mellem 16 og 34 år er mest tilbøjelig til at købe økologi og mener i højere grad end andre aldersgrupper, at økologien med sin merpris giver bedre valuta for pengene.

Det viser en ny analyse fra analysebureauet Mintel, der har undersøgt vanerne blandt 2.000 forbrugere i henholdsvis Frankrig, Tyskland, Italien, Spanien og Polen, skriver Økologisk med foodnavigator.com som kilde.

38 procent af de spanske forbrugere mellem 16 og 24 år, betegnet som generation Z, mener, at økologi giver bedre valuta for pengene, mens tallet for den tyske generation Z er 27 procent, mens det for tyskerne som helhed er 21 procent.

Samtidig angiver halvdelen af spanierne, at de vælger økologi for at minimere tilsætningsstoffer i fødevarerne, mens en væsentlig del af italienerne gør det for at minimere eksponeringen for pesticider.

Mintels globale produktdatabase viser, at økologien i form af nye produkter på markedet har øget sin andel fra 6 procent i august 2009 til 10 procent i juli 2019 – altså næsten en fordobling i andelen af nye produkter på 10 år.

Det er særligt forbruget i Europa, der har bidraget til væksten.

Gyllevogne på kundepræmisser

Siden premieren for to år siden i Hannover har Gøma-fabrikken i Viborg solgt 70 gyllevogne.

Reserver din vårsæd nu

Til de planlagte vårsædsmarker, er der udsæd nok til rådighed, men der forventes at blive et stort træk på de bedste sorter. Anbefalingen fra Agri Nord lyder derfor, at man snarest reserverer den mængde, man forventer at skulle bruge.

Har du et tilbagebetalings-krav?

De landmænd, som måtte have handlet fast ejendom i perioden 2015-2018, hvis betalingsrettigheder er blevet nedskrevet, kan overveje, om der er mulighed for at rejse et krav mod sælger af ejendommen.

Dansk Hereford-avler har succes i Storbritannien

Den mest prestigefyldte titel, som en Hereford-avler kan opnå i Storbritannien, »Sire of the Year« - Årets Tyr - blev for anden gang i The Hereford Cattle Societys historie tildelt en dansk-avlet tyr.

Dansk landbrug har viljen og evnerne til at løse klima-opgaven

Grønt flybrændstof og stop for metan-udledning fra køer er et par af de store CO2-håndtag, som fødevaresektoren kommer til at dreje på, vurderer Hans Roust Thysen, miljøchef hos Seges. Over to dage deltog han i en klimadebat på Agritechnica.

Svineproducenter blev budt velkommen med boblevand

Svineproducenter blev budt velkommen med boblevand

Bestil kun majsfrø der er koldtestet

For at sikre optimale betingelser for god fremspiring, skal der kun anvendes majsfrø, der er koldtestet, ligesom plantetallet skal afpasses efter majsens anvendelse, forholdene for majsdyrkning og sortens tidlighed.

El-traktoren til gårdbrug er lige om hjørnet

Omkring halvdelen af landbrugsopgaverne vil kunne løses med el-traktorer. Alene med nutidens teknologi. Det vurderer amerikansk Danfoss-ingeniør på baggrund af studier. Han tror, elektrificering vil revolutionere traktorbranchen.

Fagfolk går sammen om kvægfaglig dag

Hedegaard, Agri Nord og KvægXperten har slået deres kompetencer sammen og holder Fagdag Kvæg for mælke- og kalveproducenter i Himmerlandsområdet.
Side 1 af 1695 (33894 artikler)Prev1234567169316941695Next