bannerPos

Handelskonflikten spøger igen

Dagsgraf: CBOT Sojabønner i US-cent pr. bushel En aftagende tillid til at Kina og USA når til enighed om en handelsaftale har sat prisen for sojabønner under et stort pres, hen over november måned.

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
03-12-2019 17:09
Tilliden til at Kina og USA får en handelsaftale på plads er ikke stor hos de amerikanske spekulanter. Således solgte de i sidste uge en rekordstor position af futureskontrakter i sojabønner, af frygt for, at Kina alligevel ikke kommer til at købe soja fra USA i nær fremtid.

Her i Europa går det godt for landbruget lige for tiden. I det mindste hvis vi kigger på de europæiske afgrødepriser, der over en bred kam igen har retning opad. Det er derimod ikke tilfældet for sojaprisen i USA. Tilliden til at Kina og USA kan nå til enighed om en afslutning på de to landes lange handelskrig er ikke stor og det kan blandt andet ses på prisen for sojabønner, der hen over de seneste uger er blevet banket godt og grundigt ne

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Majsen skal hurtigere op af jorden

Hos Landbo Limfjord har man både i år og sidste år set alt for lav fremspiringsprocent i mange majsmarker. Starthjælp via biobejdsning kan være en af nøglerne til at løse problemet, mens tommelfingerreglen om otte graders varme i jorden som startskud til majssåning også bør tages op til revision.

Danske virksomhedsgiganter går til kamp mod madspild

Flere af Danmarks førende virksomheder går nu til kamp mod madspild under aftalen Danmark mod Madspild. Det glæder fødevareminister Mogens Jensen.

Seges går online med ny haleguide

Seges Svineproduktion har udviklet en guide, som skal gøre det nemmere at producere grise med hele haler.

Arla havde 1.500 medarbejdere på kompetenceudvikling

Til årets udgave af Learning Week hos Arla deltog mindst 1.500 medarbejdere verden over hos virksomheden i oplæg om alt lige fra bæredygtighed til mindfullness. Og det var vigtigere end nogensinde, mener Helle Petersen, der er landedirektør hos Arla Danmark.

- Der mangler »manpower«

Kommunerne mangler ressourcer til at få ført vådområdeprojekter ud i livet, og systemet er for bureaukratisk, lyder det fra Søren Madsen, projektleder i Næstved Kommune, der til daglig arbejder med vådområdeprojekter.

- Vi skal have flere grise med krølle på halen

Svineproducent Joachim Clausen fra Ledbjerggaard ved Sorø har siden juli 2018 produceret grise med hele haler i forbindelse med et demonstrationsprojekt under Seges Svineproduktion. Erfaringerne er så positive, at haleklipperen forbliver på hylden her efter projektets afslutning.

Vækster med millioner: Samson sætter ny omsætningsrekord

Samson leverer grønne tal på top- og bundlinje, og bevarer optimismen for fremtiden trods et usikkert marked.

Spekulanterne satser stadig på optur til afgrødepriserne

De spekulative amerikanske kapitalfonde udbygger deres købspositioner i afgrødefutures, til trods for den igangværende høst i USA. De spekulative amerikanske kapitalfonde satser især på, at prisen for sojabønner skal op. Det forventer jeg også. Men på den korte bane må vi forvente en nedadgående priskorrektion på afgrødemarkedet.
Side 1 af 1931 (38614 artikler)Prev1234567192919301931Next