Interessant med sojahøsten i marts

USDA udgiver i dag sin dets månedlige Wasde-rapport, hvor analytikerne forventer marginalt stigende slutlagre på sojabønnerne.

Når USDA udgiver deres månedlige WASDE-rapport med fokus på forsyningssituationen på de globale afgrødemarkeder, så forventer analytikerne marginalt stigende slutlagre på sojabønnerne, mens der forventes et fald i hvedelagrene og status quo for majsen.

Det oplyser Jyske Markets under Jyske Bank i sin afgrøderapport.

Den sydamerikanske høst af sojabønner går for alvor i gang i starten af marts. Og ifølge analytikerne bliver det interessant at følge, om de fordelagtige vejrmarkeder kan være med til at flytte på estimaterne for produktionen i henholdsvis Brasilien og Argentina.

Jyske Markets forventer, at markederne vil forholde sig afventende hen i mod offentliggørelsen af rapporten i aften, velvidende, at det generelle nyhedsflow hurtigt kan drive priserne i den ene eller anden retning.

Jyske Markets nævner samtidig, at fondene aldrig har haft så store short-positioner i sojaskrå, som det var tilfældet, da de officielle tal blev offentliggjort før weekenden.

Fondene holdt her en short-position på godt 64.000 kontrakter, hvilket er rekordhøjt.

Læs også