bannerPos

Kiloregulering bliver fremover på 25 kroner

I næste uge justeres kilotillægget til 25 kroner for kalve fra 51-70 kg, og fradraget for kalve under 50 kg bliver også 25 kroner. Arkivfoto
25-06-2020 11:52

I næste uge justeres kilotillægget fra 30 til 25 kroner for kalve fra 51-70 kg, mens fradraget for kalve mindre end 50 kg også bliver 25 kroner.

Kilotillægget bliver fra uge 27 reguleret, så kiloene fra 51-70 kg bliver 25 kroner, mens fradraget for kalve under 50 kg også bliver 25 kroner mod 30 kroner i dag.

- Derved kommer tillægget til at afspejle de omkostninger, der er til foder og pasning af spædekalven, lyder det fra SamMark, Danske Mælkeproducenter og Danske Slagtekalveproducenter, der står bag den fælles kalvenotering.

- Kilotillæggene afspejler ikke længere omkostningen, hvorfor tillæggene får en tiltrængt regulering. Gevinsten forventes at kunne høstes, således at prisen på kalven bliver mere volatil og kommer til at følge markedets udsving i forhold til udsvingene i henholdsvis slagtenotering og udbud/efterspørgsel, lyder det i en pressemeddelelse fra Sammark.

- Vi har med denne regulering fremtidssikret noteringen og det brede samarbejde, det er ganske unikt, siger formand for Danske Slagtekalveproducenterne, Lasse Olsen.

Opbakning

Baggrunden for ændringen er, at det har været særdeles vanskeligt at finde fornuftig afsætning for mælkeproducenterne tyrekalve samt en rentabel afsætning for slagtekalveproducenten.

Alle parter har derfor været enige i, at kilotillæggene skal sikre muligheden for en fornuftig produktion hos kalveproducenten og derved sikre fremtidig aftagning af kalve fra mælkeproducenten.

- Det er ikke uden betydning, at slagtekalveproducenterne kan have en sund forretning, så vi også fremadrettet har dygtige kalveproducenter, der kan aftage vores kalve og lave et højkvalitetsprodukt ud af dem, siger mælkeproducent Niels Kristian Jørgensen, Ndr. Nesgaard I/S.

mip

Hvordan kommer unge i gang som landmænd?

Topkærgaard i Kasted nord for Århus dannede rammerne, da Favrskovegnens LandboUngdom og Økologisk Landsforening inviterede unge kommende landmænd til møde om generationsskifte og etablering i landbruget.

SLF henter virksomhedsrådgiver hos LandboSyd

SLF har pr. 1. august ansat Henning V. Boldsen som virksomhedsrådgiver. Han kommer fra en lignende stilling hos LandboSyd.

Vestjyllands Andel får fire nye afdelinger

Vestjyllands Andel har udvidet forretningen med fire nye afdelinger fra Bedsted i Thy til Gesten i Sønderjylland.

Spildevand er problemet

Flere medier har bragt historien om, at kvælstof fra landbruget er skyld i iltsvind i de indre danske farvande. Men i virkeligheden er det fosfor fra byernes spildevand (menneskegylle), der er årsagen.

Tilskud kan forbedre naturen og sikre en indtægt i Natura 2000-områder

Nu åbner en tilskudsordning til særlige Natura 2000-områder. Det kan forbedre naturværdien og samtidig give mulighed for tilskud til naturpleje, vurderer natur- og projektkonsulent i Agri Nord, Kirsten Badawi Plesner.

Årets særlige indsats: Indstil nu

Kender du en svineproducent, som gør en særlig indsats for dansk svineproduktion? Så er det nu du kan indstille ham eller hende til prisen »Årets særlige indsats«.

Travlhed før høst

Det er ikke kun serviceværkstederne, der summer af travlhed før høsten. Også lagerfolkene har travlt med at lægge ekstra stumper på hylderne, så de kan holde deres kolleger i serviceafdelingerne og kunderne forsynede i den travle tid.

Ujævn prisudvikling på det europæiske svinemarked

Mens de sydeuropæiske lande melder om overvejende stabile noteringer, falder slagtesvinenoteringerne i Mellemeuropa nogle steder meget.

DeLaval køber milkrite | InterPuls

DeLaval har foretaget yderligere investeringer for fremtidens løsninger inden for mælkeproduktion og service ved at overtage Milkrite | InterPuls fra Avon Rubber.

- Regnvejret redder det økologiske tredje slæt

De seneste dages regn er faldet på et tørt sted for de økologiske græsproducenter.Første slæt, som blev høstet omkring den 18-20 maj, har høj fordøjelighed men kommer til kort på proteinindholdet, viser de første prøver. 
Side 1 af 1872 (37439 artikler)Prev1234567187018711872Next