bannerPos

Prisstærk rapport for soja støtter prisen for rapsfrø

Ugegraf: CBOT-sojabønner i US-cent pr. bushel Prisen for sojabønner får et ryk op, efter at det amerikanske landbrugsministerium kunne offentliggøre nogle overraskende lave estimater for det globale slutlager.

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
13-08-2020 21:41
Det viste sig at være en ret så overraskende prisstærk rapport, som det amerikanske landbrugsministerium diskede op med for sojabønner på globalt plan onsdag aften. De prisstærke estimater for soja giver tiltrængt styrke til prisen for rapsfrø i Europa.

Denne måneds WASDE-rapport fra det amerikanske landbrugsministerium over den globale afgrødeforsyning viste sig at være overraskende prisstærk for sojabønner og til dels også for majs.

Derimod var rapporten prissvag for hvede. Nedenfor vil jeg tage udgangspunkt i estimaterne for sojabønner, da det var rapportens helt store overraskelse.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Bedre resultater for økologiske landbrug

I 2019 landede det gennemsnitlige driftsresultat for økologiske heltidslandbrug på 0,9 mio. kr., hvilket er udtryk for en betydelig fremgang i forhold til 2018, men dog lavere end resultaterne i 2016 og 2017, viser en opgørelse hos Danmarks Statistik.

Fødevarestyrelsen kontrollerer rengøring af 300 lastbiler

Fund af afrikansk svinepest i Tyskland har gjort grundig rengøring af de lastbiler, der krydser den danske grænse, vigtigere end nogen sinde. Det næste halve år kontrollerer Fødevarestyrelsen mere end 300 lastbiler.

Minister, skift spor

Regeringens krav om, at landmændene også til næste år skal så efterafgrøder i minimum samme omfang som i år for at nedbringe kvælstofudledning til vandmiljøet, møder kritik hos landboforeningen Vestjysk, som foreslår, at fødevareminister Mogens Jensen skifter spor i kvælstof-politikken og i stedet griber til andre virkemidler.

Pladsen til solcelle-anlæg strammer til

Særligt i landområderne omkring de store byer bør lodsejere, der er interesseret i at opsætte solceller, sætte i gang nu, siger rådgiver. Han vurderer, at Danmarks behov for solenergi ser ud til at være opfyldt i 2025.

Logistik og motivation

Mens logistikken er tænkt ned til mindste detalje, er Lean og medarbejdermotivation to af nøgleordene på Hestbækgaarden ved Farsø.
Side 1 af 1931 (38602 artikler)Prev1234567192919301931Next