USDA: Svinebestanden vil igen falde globalt i 2020

I 2019 faldte den globale produktion af svinekød med 6,1 procent, og det forventes at faldet vil fortsætte i 2020. Det skriver Agromarkets.dk. 
Tallene stammer fra det amerikanske landbrugsministerium USDA, og det er den afrikanske svinepests fremmarch i Kina, men også i Vietnam, der får skylden for udviklingen.  Og den vil ifølge USDA fortsætte i år.

- For 2020 vurderer landbrugsmyndighederne i USA en endnu større tilbagegang på 9,1 procent. Her er det Kina og Vietnam, som stadig står for den store tilbagegang, EU kommer i balance med plus 1,1 procent, mens USA vil opleve et plus på 3,6 procent, Brasilien et plus på 4,5 procent og Mexico med plus 4,3 procent, hedder det i analysen.

Med det mindre globale udbud kan der derfor imødeses fortsat store priser på svindkød i 2020. Kinas regering meldte mandag ud, at man vil have den nationale fødevareklynge til at oprette produktion i udlandet, for så at importere kødet til Kina. Det vil kunne hjælpe på den mangel på svinekød, som man oplever i landet. 

- Staten håber at kunne øge leveringerne af svinekød tilbage til det normale niveau så hurtigt som muligt. Men man opfordrer også til at øge importen fra udlandet, samt at producere svinekød i udlandet, siger Lei Yi, der er markedsanalytiker til Reuters

Analytikeren tilføjer, at det naturligvis vil tage tid at få etableret den ekstra produktion af svin udenfor Kina. 

Læs også