Trump’s handelskrig har ramt afgrødemarkedet

Spekulanterne har solgt lidt ud af tidligere købte afgrødefutures af frygt. Salget skyldes frygt for, at Kina vil stoppe import af amerikansk soja, som et modtræk mod Donald Trumps handelskrig, og ønske om at nedsænke Kinas handelsoverskud overfor USA.

Donald Trump har som tidligere skrevet her i avisen meddelt markedet, at han ønsker at reducere Kina’s handelsoverskud i forhold til USA. Helt konkret ønsker den amerikanske Præsident og hans stab i det Hvide Hus, at Kina skal nedbringe deres handelsoverskud overfor USA med svimlende 60 milliarder dollars. I forvejen har Kina et handelsoverskud i forhold til USA i omegnen af 375 milliarder dollar, så der er altså tale om en ret voldsom reduktion i det kinesiske handelsoverskud overfor USA på godt 16 procent.Dette kan de selvsagt ikke sidde overhørigt i Kina, der er storimportør af især amerikansk soja. Selvom der ikke er konkrete udmeldinger fra kinesisk side om at pålægge restriktioner på import af amerikanske sojabønner, så er der en frygt i markedet for, at det kan blive en realitet.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i to måneder til prisen for én. Dette abonnement giver fuld adgang til indhold på www.effektivtlandbrug.dk og e-avisen hver dag.

Læs også