bannerPos

Covid-19: Tysklands største slagteri kan åbne igen

Clemens Tönnies, virksomhedens CEO, undskyldte for slagteriets krisestyring og lovede forbedrede forhold fremover. Arkivfoto.
16-07-2020 10:44

Visse dele af Tysklands største slagteri Tönnies i byen Gütersloh i delstaten Nordrhein-Westfalen må åbne igen efter fireugers-karantænen nu ophører ovenpå udbruddet af Covid-19 blandt 1.500 medarbejdere.

Da over 1.500 ansatte blev fundet inficeret med Covid-19 i Tysklands største slagteri skabte det et ramaskrig blandt befolkningen og politikere.

Blandt andet var Tysklands socialdemokratiske arbejdsminister Hubertus Heil (SDP) ude at sige,at hele regionen i Nordrhein-Westfalen er »taget som gidsler« af fabrikkens manglende beskyttelse af sine ansatte, hvoraf de fleste kommer fra Rumænien og Bulgarien.

Men nu her fire uger efter lukningen og den tyske prop i griseslagtningen er slagteriet klar til at åbne delvist igen for produktionen, og ifølge webstedet n-tv.de skal slagtningen af ​​op til 10.000 svin derfor begynde fredag.

Den delvise ophævelse af lukningen, som blev kommuniseret af byrådet i Rheda-Wiedenbrück, er resultatet af koordineringssamtaler mellem alle involverede myndigheder og virksomheden og borgmesteren Theo Mettenborg.

Nyt hygiejnekoncept

Kort sagt betyder foranstaltningen, at lukningen af ​​datterselskaberne Reisinger (slagtning, 597 ansatte) og Acontex (blodforarbejdning, 7 ansatte) ophæves.

Begge divisioner er adskilt fra andre i anlægget - både med hensyn til afstand såvel som med hensyn til type arbejde. På toppen er der garanteret et anstændigt klimakontrolsystem, og derudover beskæftiger afdelingen for blodforarbejdning kun et lille antal ansatte, hvorfor byadministrationen mener, at risikoen for infektion er klassificeret som lav.

Virksomheden har markant udvidet og revideret sit hygiejnekoncept, der danner grundlag for, at datterselskaberne kan genoptage driften under de aftalte hygiejnekrav. Dette inkluderer:

Hyppig kontrol af boliger og transport, medarbejderadressedatabase, mindst to sygdomstests om ugen, udvidet sikkerhedstræning og sundhedsundersøgelser, en ny kantinepolitik, standard gangbroer i anlægget, obligatoriske mundbind og halvanden meter afstand mellem arbejdstagere.
 

Planteavlskonsulenter rådgiver ud fra rigide regler

De massive krav til efterafgrøder sætter planteavlskonsulenters faglighed under pres, mener Gustav Garth-Grüner, næstformand i Bæredygtigt Landbrug, der også mener, at nogle af dem bukker under for presset. Planteformand i L&F er uenig.

Kød i historisk fald

Både produktion og forbrug af kød ser ud til af falde globalt for andet år i træk.

Kartoffelavlere står midt i historisk eksperiment

En effektiv, ensartet vækststandsning i kartofler er kodeordet for et godt resultat, pointerer landskonsulent Lars Bødker, Seges.

Eksportportalen advarer om ekstreme temperaturer

EksportKontrolCentret tilbagesender mange logbøger i øjeblikket på grund af utilstrækkeligt hensyn til de varme temperaturer i de planlagte ruter.

Man må tidligt op

Mens de fleste danskere stadig sover, tager landmand Mikkel Andersen de første kartofler op, så de kan komme videre til pakkerierne, hvor de vaskes og pakkes.

Underskud af sukker

Prisen for sukker går op for tiden. Det skyldes først og fremmest en underskudsproduktion af sukker, set i forhold til den aktuelle efterspørgsel. Det begynder således efterhånden at lysne for producenter af sukkerroer, der ser ud til at få mere i pris for deres produktion end det var situationen tidligere på året.

Ukrainsk afgrødehøst slår ny rekord

Ifølge det ukrainske konsulentbureau ProAgro vil den samlede ukrainske afgrødeproduktion slå nye historiske rekorder i år. Endnu en dårlig nyhed for afgrødeproducenter i den vestlige del af Europa.
Side 1 af 1892 (37821 artikler)Prev1234567189018911892Next