bannerPos

Markedsnoter: Uændret dansk svinenotering

Redaktionen

13-09-2019 11:54

Noteringen for slagtesvin, søer er orner er uændret 12,00 kroner for svin, 8,90 for søer og 7,90 for orner.

Økotillæg er uændret.

- Mens trækfuglene sætter kursen sydpå, er der mere og mere europæisk grisekød, der trækkes mod øst og særligt Kina.

- Vi er nu tilbage på samme niveau, som vi så i foråret. Efterspørgslen har været stærkt stigende den seneste måned, så efter en stille sommer har salget igen fået momentum, og det lægger en god bund under priserne i øjeblikket, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Færre præsterede timer i landbrug, skovbrug og fiskeri

Netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik for arbejdstidsregnskabet viser, at beskæftigelsen steg i årets 2. kvartal med 0,2 procent. Samtidig faldt antallet af præsterede timer med 0,2 procent.

Faldet i antallet af præsterede timer var især trukket af landbrug, skovbrug og fiskeri med et fald på 2 procent.

- Det er oplagt at give udviklingen i den globale økonomi skylden for den de færre præsterede timer på det danske arbejdsmarked. Danske virksomheder ser som vores svenske og tyske naboer også ind i en usikker fremtid, hvor det især på eksportsiden er svært at vide, hvordan salget udvikler sig fremover. Det kan have fået nogle virksomheder til at skrue ned for produktionen, skriver Nykredit i en kommentar.

- Virksomheder vælger som regel først at skrue ned for antallet af arbejdstimer, når man skal tilpasse produktionen til et lavere niveau. Man skal være forholdsvis sikker på, at den lavere efterspørgsel varer ved, inden man i stedet vælger at afskedige sine ansatte, tilføjer Nykredit, der dog forventer, at dansk økonomi rider stormen af sig:

- Den private efterspørgsel er robust – både indenlandsk og indtil videre også blandt vores største samhandelslande. Det er klart, at eskalerer usikkerheden, eller ser vi ind i en længere periode med handelskrig og risiko for et hårdt brexit, kan svækkelsen i industrien brede sig til andre dele af økonomien og trække dansk økonomi ned i recession.

Uændret tysk slagtesvinenotering

Den tyske slagtesvinenotering er uændret 1,85 € pr. kg (13,78 kroner), oplyser Danske Svineproducenter.

 - Der er fortsat god efterspørgsel på det tyske slagtesvinemarked. Imidlertid stiger levendeudbuddet, hvorfor markedet fortsat er i balance. På eksportmarkederne stiger priserne for svinekød, men på det europæiske marked lykkes det ikke at opnå markante prisstigninger. Den tyske omsætterorganisation ændrer derfor ikke den tyske slagtesvinenotering, skriver Danske Svineproducenter i en besked.

Debatten på svinekongressen er uskøn

Der er for meget negativitet i debatten på svinekongressen. Tag nu ja-hatten på, lød opfordringen fra svineproducenten Jonas Würtz under debatten.

Harsk kritik regnede over formand på grund af tabt millionretssag

Formand Erik Larsen for Seges Svineproduktion fik hårde ord med på vejen fra henholdsvis formanden og næstformanden fra Danske Svineproducenter. Blandt andet på grund af hele balladen om DanBred og Danish Genetics samt den tabte retssag mod Ulrik Lundgaard fra Solvang Svineavl, som blev tilkendt syv millioner kroner.

Henrik Biilmann ny direktør i VikingGenetics

Nordisk kvægavlsforening, VikingGenetics, har udnævnt den hidtidige direktør for Friland A/S, Henrik Biilman, som administrerende direktør fra 1. februar 2020.

33 blev tilbageholdt i protester mod naturgenopretningsprojekt

Søndag forsøgte demonstranter i Lille Vildmose at blokere for Aalborg Kommunes arbejde i forbindelse med et naturgenopretningsprojekt.

Dansk svineproduktion med i front på effektivitet

Danmark fravænner tre grise mere per årsso end nærmeste konkurrent. Samtidig har dansk svineproduktion EU’s laveste produktionsomkostninger pr. kilo svinekød, viser ny rapport.
Side 1 af 1667 (33322 artikler)Prev1234567166516661667Next