bannerPos

Markedsnoter: Uændret dansk svinenotering

13-09-2019 11:54

Noteringen for slagtesvin, søer er orner er uændret 12,00 kroner for svin, 8,90 for søer og 7,90 for orner.

Økotillæg er uændret.

- Mens trækfuglene sætter kursen sydpå, er der mere og mere europæisk grisekød, der trækkes mod øst og særligt Kina.

- Vi er nu tilbage på samme niveau, som vi så i foråret. Efterspørgslen har været stærkt stigende den seneste måned, så efter en stille sommer har salget igen fået momentum, og det lægger en god bund under priserne i øjeblikket, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Færre præsterede timer i landbrug, skovbrug og fiskeri

Netop offentliggjorte tal fra Danmarks Statistik for arbejdstidsregnskabet viser, at beskæftigelsen steg i årets 2. kvartal med 0,2 procent. Samtidig faldt antallet af præsterede timer med 0,2 procent.

Faldet i antallet af præsterede timer var især trukket af landbrug, skovbrug og fiskeri med et fald på 2 procent.

- Det er oplagt at give udviklingen i den globale økonomi skylden for den de færre præsterede timer på det danske arbejdsmarked. Danske virksomheder ser som vores svenske og tyske naboer også ind i en usikker fremtid, hvor det især på eksportsiden er svært at vide, hvordan salget udvikler sig fremover. Det kan have fået nogle virksomheder til at skrue ned for produktionen, skriver Nykredit i en kommentar.

- Virksomheder vælger som regel først at skrue ned for antallet af arbejdstimer, når man skal tilpasse produktionen til et lavere niveau. Man skal være forholdsvis sikker på, at den lavere efterspørgsel varer ved, inden man i stedet vælger at afskedige sine ansatte, tilføjer Nykredit, der dog forventer, at dansk økonomi rider stormen af sig:

- Den private efterspørgsel er robust – både indenlandsk og indtil videre også blandt vores største samhandelslande. Det er klart, at eskalerer usikkerheden, eller ser vi ind i en længere periode med handelskrig og risiko for et hårdt brexit, kan svækkelsen i industrien brede sig til andre dele af økonomien og trække dansk økonomi ned i recession.

Uændret tysk slagtesvinenotering

Den tyske slagtesvinenotering er uændret 1,85 € pr. kg (13,78 kroner), oplyser Danske Svineproducenter.

 - Der er fortsat god efterspørgsel på det tyske slagtesvinemarked. Imidlertid stiger levendeudbuddet, hvorfor markedet fortsat er i balance. På eksportmarkederne stiger priserne for svinekød, men på det europæiske marked lykkes det ikke at opnå markante prisstigninger. Den tyske omsætterorganisation ændrer derfor ikke den tyske slagtesvinenotering, skriver Danske Svineproducenter i en besked.

Foto viser mulig ulv i Nordjylland

Vildtkamera har formentlig fanget billede af ulv, der ifølge ulve-redaktør har opholdt sig i Nordjylland siden 2017.

Landboforening skal have ny formand

Østdansk Landboforenings formand, Jørgen Petersen, trækker sig til marts efter hele 31 år som formand.

På rutchetur gennem det første år som selvstændig

Kasper S. Nielsen blev efter 10 års søgen endelig selvstændig mælkeproducent for godt et år siden. Afstanden fra bopælen på Sjælland til den kommende gård i Nordjylland og euforien over endelig at kunne se sin drøm gå i opfyldelse gjorde, at der var flere ting den unge landmand ikke lagde mærke til før underskriften var sat og han stod med nøglerne i hånden. Nu håber han, at andre kan lære af hans historie.

Økonomi i at forsikre sig mod lejesæd i stedet for at vækstregulere

Det kan betale sig for landmænd, der har lav risiko for lejesæd, at forsikre sig mod lejesæd og undlade vækstregulering, viser et projekt.

Pisk eller gulerod til økologerne

Økologisk VKST inviterer den 22. januar til årsmøde, der blandt andet kommer til at handle om klimaregulering.

1000 dage uden arbejdsulykker

Agilia A/S ved Videbæk fejrede i sidste uge, onsdag, 1000 dage uden arbejdsulykker. Virksomheden har over de seneste år øget sikkerheden på arbejdspladsen for at skabe et bedre arbejdsmiljø, oplyser virksomheden. Milepælen står i kontrast til en landbrugsbranche, der hvert år topper statistikkerne for arbejdsulykker.

Styr lyset i stalden via telefonen

Virksomheden NewRoniX, der leverer professionelle lysstyringer til industri og landbrug, oplevede stor interesse for deres løsninger på NutriFair i Fredericia.

Avisfusion i landbrugspressen

Fra midten af februar fusionerer LandbrugsNyt og LandbrugØst til én avis, hvor LandbrugØst bliver den fortsættende avis.

Minister besøgte vestjysk biogasanlæg

Fødevareminister Mogens Jensen (S) var i går på rundtur i det vestjyske, hvor turen blandt andet gik til Viftrup Biogas nær Spjald i Ringkøbing-Skjern Kommune
Side 1 af 1748 (34960 artikler)Prev1234567174617471748Next