bannerPos

Usikkert afgrødemarked med mange nyheder

Peter Arendt

16-04-2019 18:40
Høsten af sojabønner og majs går godt i Sydamerika og hveden står formidabelt i USA. Alt sammen noget der burde presse afgrødepriserne. Men efterspørgslen efter afgrøder er også god og samtidig så halter såningen af hvede og majs efter planen i USA. Ydermere døjer vi med tørke i Europa. Derfor står markedet i stampe – for hvad er op og ned lige nu?

De høster sojabønner og majs på livet løs i Sydamerika. Høsten går ud over al forventning. ng; 20 procent af arealerne, hvilket er en markant fremgang i forhold til sidste uge, hvor der kun var blevet høstet sojabønner på 9 procent af de argentinske sojaarealer.

Vil du læse det hele?

Få 14 dages gratis digital adgang, uden binding

Indtast din e-mail og få tilsendt en adgangskode med det samme

Opret gratis abonnement

Danske landmænd har i 25 år hjulpet kolleger i Sydøstasien

Danske landmænd på studietur til Cambodia og Vietnam blev i 1994 starten på en langsigtet hjælp til kollegerne i de krigshærgede lande.

Stadig stort behov for vanding

Behovet for vanding er stadig stort i store dele af Danmark, hvor tørkeindekset målt mandag lå mellem syv og ti.

Nordjyske landmænd har vist de vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Driftsleder: Fungerer soen – så fungerer resten

Udfordringerne med tomme søer og gaspustere var store for et år siden på Ødum Engholm ved Hadsten. Et forsøg i besætningen med tang fra de norske fjorde har imidlertid vist sig som problemløser.

Kun de ti procent bedste slagtesvineproducenter lavede overskud i 2018

Kun de cirka ti procent bedste slagtesvineproducenter formåede at lave overskud i deres driftsgren i 2018, viser nye Business Check-tal.

Valggyser i vente for tidligere landboformand

Venstre står til at få tre-fire mandater i Europa-Parlamentet. Den tidligere mangeårige KHL-formand, Asger Christensen, der er EU-kandidat for Venstre, er formentlig lige på vippen til at blive valgt ind.
Side 1 af 1543 (30858 artikler)Prev1234567154115421543Next