bannerPos

Få styr på markvandingsforbruget og undgå træk i støtten

Det er vigtigt at få set efter, om man har eller vil komme til at overskride sin indvindingstilladelse, lyder et råd fra LMO. Arkivfoto

AF: LIS AGERBÆK JØRGENSEN

REDAKTIONSSEKRETÆR
30-08-2018 09:00
Det kan resultere i krydsoverensstemmelse og træk i landbrugsstøtten, hvis man ikke har styr på sin indvindingstilladelse. Derfor skal man få søgt om ny tilladelse hurtigst muligt, lyder anbefalingen fra LMO
Markvandingsmaskinerne har kørt for fuld kraft gennem de seneste måneder, hvor århundredets tørke har ramt markerne som en lussing. br /> Vandingen har været helt afgørende for, at afgrøderne ikke led unødvendigt, og det har for mange landmænd betydet, at man er ved at have presset indvindingstilladelsen til grænsen, lyder det fra Anne Kirkegaard, miljøkonsulent hos LMO.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Skepsis hos L&F over udsigt til flytning af miljømål

Landbrug & Fødevarer forholder sig skeptisk over for, at overvurdering af kvælstoftilførslen er lig med, at miljømål også dermed skal flytte sig tilsvarende nedad.

Viruspræparat godkendt

Miljøstyrelsen har godkendt produktet V10 Elicitor, som indeholder viruspartikler til bekæmpelse af »Mild Pepino Mosaik Virus VC1« i tomater i lukkede væksthuse.

Harmony 50 SX er godkendt til mindre anvendelse i sukkermajs

Efter anmodning fra HortiAdvice har Miljøstyrelsen godkendt Harmony 50 SX til mindre anvendelse i sukkermajs.

Regnefejl betyder ikke, at man kommer 3.000 tons tættere på miljømål

Miljømålet for »god økologisk tilstand« bliver efter al sandsynlighed også sænket som følge af regnefejlen, hvor kvælstofudledningen til havmiljøet har været overvurderet, forklarer Aarhus-forskere.

Skarpe tips til dyrkning af vårbyg

Lene Mathiasen, planteavlskonsulent hos Agrovi, har gode råd til etablering af vårbyg. Tidlig såning og velforberedt såbed er vigtige faktorer for at opnå gode udbytter.

Forsøg med startgødning til majs viser pæne merudbytter

Placering af gylle forbedrer udnyttelsen af gylle i majs og giver en startgødningseffekt.

Ny handelsplatform skal sikre den gode handel

Visionen med den nye handelsplatform Agmondo er at skære de uønskede mellemled i handlen væk og samtidig sikre et udvalg af produkter, der har synlig gevinst for landmanden.

Rekordhøj Chicago-hvede

Prisbevægelser på det amerikanske hvedemarked er værd at holde et vågent øje med.

Majsprisen er for lav i forhold til prisen for hvede

Majsprisen halter en hel del efter hvedeprisen og har derfor meget at skulle indhente i opadgående retning i løbet af 2020.
Side 1 af 1753 (35054 artikler)Prev1234567175117521753Next