Jysk maskinforretning med 72 ansatte lander på alle fire ben efter fusion
- Vi har bragt vores dyder fra vores mindre lokale forretninger med ind i Dansk Maskincenter, fornemmer indehaverne. Med forhandlingen af Massey Ferguson og senest importen af Develon-entreprenørmaskinerne er i alt 72 medarbejdere beskæftiget i maskinforretningen med afdelinger i Jelling, Rimmerhus og Toftlund.

- Vores historik fra de mindre lokale forretninger vil vi leve op til også i fremtiden, hvor strukturudviklingen vil betyde større og større professionelle landbrug, forsikrer Holger Skjoldemose (tv) og Henning Lund Andersen, der i 2018 fusionerede deres maskinforretninger i henholdsvis Jelling og Rimmerhus og etablerede Dansk Maskincenter. Fotos: Erik Hansen
Nærhedsprincippet, dygtige stabile medarbejdere og et højt serviceniveau vægter højt hos Dansk Maskincenter.
- Vi er tæt på kunderne, og vil kunne mærke, hvad der rører sig derude. Vi tilstræber at gøre det bedste for vores kunder i deres hverdag, uanset tidspunktet på døgnet, hvis der opstår en udfordring. Vores image er ikke at »være smart i en fart«, men at vi kan det, vi kommer med, og vi også kan det i morgen.
For indehaverne Holger Skjoldemose og Henning Lund Andersen har det været afgørende at bringe dyderne fra deres mindre lokale forretninger med ind i Dansk Maskincenter A/S. Fusionen, som de gennemførte i 2018 med deres to virksomheder, henholdsvis Jelling Maskinforretning og Rimmerhus Maskinforretning.
- Vi mener, at vi altid har været troværdige og stabile samarbejdspartnere, hvor et ord var et ord. Vores historik fra de mindre lokale forretninger vil vi leve op til også i fremtiden, hvor strukturudviklingen vil medføre større og større professionelle landbrug.
Derfor er de to indehavere også enige om, at fusionen med tilkøbet af afdelingen i Toftlund var en nødvendighed og en platform for fortsat tilpasning og udvikling af maskinforretningen.

I 2006 flyttede Jelling Maskinforretning fra bymidten ud i de nye faciliteter i byens industriområde.

Rimmerhus Maskinforretning vest for Herning har en historik helt tilbage til 1915 og har siden 1968 været Massey Ferguson-forhandler.

Afdelingen i Toftlund blev en del af Dansk Maskincenter i 2018.
Jysk besindighed
Som gode venner og begge mangeårige Massey Ferguson-forhandlere - og fra 2003 også Fendt-forhandlere - var det naturligt for Holger Skjoldemose og Henning Lund Andersen at drikke en kop kaffe sammen, og med god jysk besindighed at danne Dansk Maskincenter som ligeværdige partnere.
Muligheden opstod, at en daværende sydjysk kollega gik konkurs i 2017, og hvor rekonstruktionen førte til, at Fendt-forhandlingen overgik til det nye TBS-selskab. Til gengæld fik Dansk Maskincenter med overtagelsen af konkursboets Toftlund-forretning også forhandlingen af Massey Ferguson i hele Sønderjylland.
- Da vi startede med Massey Ferguson i Rimmerhus i 1968, var vi omkring 60 forhandlere i Danmark. I dag er der seks tilbage, og selv har vi forhandlingen af det komplette MF-program lige fra grænsen til Limfjorden. Det siger alt om udviklingen i branchen, påpeger Henning Lund Andersen.
Odder lukket
I fem år havde de to indehavere en administrerende direktør ansat til den daglige ledelse af Dansk Maskincenter. Siden i fjor har de selv påtaget sig opgaven i spidsen for 72 medarbejdere, der ligeligt er beskæftiget i de tre afdelinger i henholdsvis Jelling, Rimmerhus og Toftlund. Hvert sted har en daglig leder, sælgere, værkfører og reservedelschef, mens administrationen er samlet ét sted.

72 medarbejdere er beskæftiget på Dansk Maskincenters tre lokationer. Niels Jønsson er her i gang med vintereftersyn på en MF Ideal mejetærsker på værkstedet i Jelling.
- Vi havde fem gode år med direktøren, og på sigt skal vi have en ny, siger Holger Skjoldemose og nævner endnu en nylig tilpasning af virksomheden.
Fra nytår lukkede afdelingen i Odder, den tidligere Odder Diesel, som han som indehaver af Jelling Maskinforretning opkøbte i 2012.
- Vi har ikke længere en lokalitet, men vi er til stede med kørende montører i området, som over natten får leveret reservedele og grej her fra Jelling, understreger Holger Skjoldemose.
Lang MF-historik
Som nævnt har Massey Ferguson en lang historie i virksomheden. Hvor den i Rimmerhus vest for Herning går tilbage til 1968 for både traktorer og mejetærskere, kom mærket ind hos Jelling Maskinforretning i 1994. Det var året før, Holger Skjoldemose købte virksomheden midt i den historiske by, hvor han syv år forinden var blevet udlært landbrugsmaskinmekaniker.
Også i Odder går Massey Ferguson-forhandlingen meget langt tilbage. Allerede i 1952 Ferguson sit indtog hos Odder Diesel, og fra 1994 kommer høstmaskinerne med, da Dronningborg-fabrikken i Randers overtages af Massey Ferguson.
- Dermed har vi fulgt hele udviklingen med Massey Ferguson, og glæder os over, hvordan mærket i dag står stærkt rustet til fremtiden både indenfor traktorer og høstmaskiner. Også pressere samt programmet af grøntmaskiner tilbyder vi i alle vores afdelinger, fremhæver Holger Skjoldemose og Henning Lund Andersen.
Redskaber og butikker
Overfor landbruget forhandles endvidere et bredt udsnit af redskaber. Indenfor jordbehandling og såteknik gælder det Lemken-produkterne. Danfoil-sprøjterne er også et stort aktiv. Det samme gælder Bogballe gødningsspredere, BvL fodervognene, Fasterholt vandingsmaskiner og Giant minilæssere.
Endvidere er der butikker i alle tre afdelinger, hvor især Husqvarna have- og parkmaskinerne er et stort aktiv.
Develon som det fjerde ben
- I vores til stadighed tilpasning og fremtidssikring fik vi sidste år et fjerde ben at stå på. Det var med overtagelsen af importen og forhandlingen af Develon gravemaskiner og entreprenørmaskinerne, der indtil for to år siden var kendt under varemærket Doosan.
- Dermed har vi nu et virkeligt anerkendt produkt til entreprenørbranchen, og hvor vi med erfarne medarbejdere, som er fulgt med over, og vores lange tradition for effektivt servicearbejde, har fået en stærk platform i et nyt kundesegment, påpeger Holger Skjoldemose.
Således har Mikael Sørensen som service- og eftermarkedsansvarlig 12 års erfaring med entreprenørmaskiner, og to sælgere er tilknyttet det omfattende maskinprogram, henholdsvis på Sjælland og i det øvrige land. Tre servicemontører, alle kan stor erfaring med mærket, dækker hele landet med veludstyrede servicevogne.

- I vores til stadighed tilpasning og fremtidssikring fik vi sidste år et fjerde ben at stå på, med overtagelsen af importen og forhandlingen af Develon entreprenørmaskinerne, siger Holger Skjoldemose, her ved en 1 tons og en 25 tons gravemaskine, som begge er ved at blive klargjort til kunder.
Indenfor hjul- og bæltegravemaskiner rækker programmet lige fra 1 tons minigravere til 100 tons maskiner. Gummigeder og kompakthjullæssere er fra 3,7 til 35 tons, ligesom Develon-fabrikken i Sydkorea også producerer dumpere og dozere.
Develon-programmet viser Dansk Maskincenter på årets dyrskue i Roskilde. På dyrskuerne i Aabenraa, Herning og Lemvig vil Massey Ferguson og udvalgte redskaber fra maskinforretningens øvrige forhandlinger også være repræsenteret.

I det første år med Develon-importen og forhandlingen har Dansk Maskincenter allerede fået et godt ben indenfor i entreprenørbranchen. Til venstre eftermarkedsansvarlige Mikael Sørensen sammen med indehaverne Holger Skjoldemose og Henning Lund Andersen. Foto: Erik Hansen