Slank maskine med gode klatreevner

Komatsu Forests nye XC-produktserie er en maskin- og tilbehørsserie, der er specielt designet til ekstreme forhold.

MASKINER Komatsu 901 XC er en helt ny maskine fra den japanske producent, der importeres til Danmark af Helms TMT-Centret A/S.

Der er i den nye serie tale om otte-hjulede maskiner. Den nye Komatsu 901XC er imidlertid en mere smidig og slankere maskine end den større 931 XC’er.

Ifølge Komatsu sikrer maskinernes otte hjul – kombineret med det velafprøvede Komatsu-koncept – en maskine med en fantastisk stabilitet, fremragende manøvrerbarhed og lavt jordtryk. Noget som blandt andet betyder mindre jordskader i skovene, hvor maskinen arbejder.

Komatsu Forests hydrostatiske transmission giver mulighed for at udnytte motorkraften fra den 6-cylindrede 6,6 liters 231 hk dieselmotor fuldt ud, hvilket giver betydelige fordele i vanskeligt terræn og fremragende klatreevne – heraf navnet XC, der står for »Extreme Conditions«.

Også maskinføreren er naturligvis i centrum i den nye serie, der byder på et moderne operatørmiljø for maskinføreren. Blandt andet er maskinserien konstrueret med stor kabinevolumen, god synlighed, en smart skærmplacering og en nivelleringsfunktion der sikrer, at førerhuset altid holdes vandret.

l-l

Læs også