Nye læssere fra Schäffer

Schäffer Nordic-serien er i foråret 2021 blevet fuldt opdateret med Stage V-motorer i hele serien, og samtidig er alle modeller nu med højtrykstransmission, og de større med elektronisk styret motor og transmission.

Nordic-serien udgøres af fire bestsellermodeller, som er specialtilpasset det nordiske marked. Importøren Helms TMT-Centret A/S oplever stor interesse fra brugere i Danmark, Norge og Sverige omkring udviklingen af den nye serie.

- Schäffer-læsserne indgår som en vigtig brik i rigtig manges hverdag. Mange skifter dem over årene til de nyeste og moderne modeller. Derfor følger mange Schäffers produktudvikling med spænding. Flere har i dag skiftet deres Schäffer til nyeste modeller både fem og seks gange i træk, fortæller mærkeansvarlig ved Helms TMT-Centret A/S, Allan Helms.

De fire nye Schäffer-læssere i Nordic-serien spænder fra en egenvægt på 1.850 til 4.315 kg. Løftehøjden starter ved 288 cm og slutter ved 340 cm, hvor teleskoplæsserprogrammet tager over.

- Vi har alle modellerne hjemme på lager, så man kan se og prøve forskellene på de nye modeller. Specielt Nordic 42+ begejstrer med en markant øget løftekraft, således at den nu løfter over 1.600 kg på en palle. Og med en egenvægt under 2.700 kg passer den perfekt på en maskintrailer, forklarer Allan Helms.

Ny teknologi

Alle de nye motorer opfylder Stage V-emissionskravene, som er gældende fra 2021. På Nordic 30+ har man holdt effekten under 25 hk og dermed under kravet om det DPF-filter, som er monteret på de øvrige med henholdsvis 38 hk i Nordic 42+, 51 hk i Nordic 56+ og 75 hk i Nordic 75+. Der er i alle modellerne tale om nye motorer, som er udviklet til at yde optimalt og mest brændstoføkonomisk.

- Dette er opnået ved både at ændre motorens opbygning og ved, at de nu er med elektronisk motorstyring, som justerer og optimerer motoren i forhold til behovet. Det er transmissionen, som fortæller om disse behov, den er nemlig også blevet elektronisk styret, således at motor og transmission nu er koblet sammen og konstant bliver optimeret til forholdene, påpeger han.

pj

Læs også