De unge Aarestrup-gutter er blevet McCormick forhandlere

Her et år efter den dengang 20-årige Daniel Nørhave og den 21-årige Per Christensen, blev indehavere af maskinforretningen i Aarestrup, kan de tilføje McCormick til deres Himmerlandske forretning.

Så er den aftale på plads. Aarestrup Traktor og Maskiner ApS er nu McCormick-forhandler i Himmerland. Fra venstre er det maskinhandler Jakob Helms og McCormick produktspecialist Jakob Kloster Jensen fra McCormick importøren Helms TMT-Centret A/S. I billedets højre side ses fra venstre Daniel Nørhave og Per Christensen, indehavere af Aarestrup Traktor og Maskiner. Pressefoto

Aarestrup Traktor og Maskiner forhandler nu McCormick i Himmerland.

Det var sidste år i marts at den unge Daniel Nørhave og Per Christensen valgte at overtage Aarestrup Traktor Center efter Laurits Søndergaard Jacobsen og give det navnet Aarestrup Traktor og Maskiner. Bygningerne i Aarestrup nord for Haverslev startede som mejeri, dernæst et autoværksted og sidst en smede- og maskinforretning.

Senest er McCormick traktorer rullet ind på pladsen.

- Vi ligger i et godt område - blandt andet med mange større kvægbrug - og oplever efterspørgsel på nye traktorer, siger Per Christensen.

McCormick importeres fra Helms TMT-Center.

- Vi har en plan med at vælge Aarestrup Traktor og Maskiner som McCormick forhandler i Himmerland. Den går ud på at kombinere deres stærke lokale forankring og tradition for at yde god service med vores know-how og styrke, forklarer Jakob Helms fra Helms TMT-Centret.

Tager alle opgaver

Daniel og Per mødte hinanden som lærlinge ved maskinforretningen i Suldrup. Per Christensen er EUX landbrugsmaskinmekaniker og inden længe kan Daniel føje samme titel til sit CV.

Fælles for dem er, at de elsker maskiner og har en forkærlighed for smedefaget. Derfor startede deres iværksættereventyr også med virksomheden Jysk Maskiner & Stål, som til en start udviklede en kost til at feje under minkbure med. Per er født og opvokset på en minkfarm og troede da egentlig også, at han skulle være minkavler, men interessen for maskinerne vandt.

I dag forhandler de, foruden McCormick, blandt andet også Zetor, Pronar og Cub Cadet. Herudover handler en stor del af virksomheden også om varmepumper, som de begge har fået kendskab til gennem deres tid hos maskinforretningen i Suldrup.

Og så laver de ellers alt det, som mange andre maskinforhandlere er blevet for store til at røre ved, eller hvor timeprisen bliver for høj.

- Det er klart en af vores styrker, at vi kan holde timeprisen nede, fortæller Per Christensen, som også ser en stor fordel i, at de to er ligeglade med, hvad de kommer ud til, om det er en traktor eller et udmugningsanlæg.

- Vi er ikke så kraphalset, smiler Per Christensen, som allerede en måned efter virksomheden blev etableret, måtte have fat i servicebil nummer to.

Foruden Daniel og Per, har de ansat traktormontør Tom Jensen, som har arbejdet i lokalerne helt siden, at indehaverne, endnu ikke var blevet født.

Virksomheden i Aarestrup udlejer også maskiner og udfører service- og reparationsopgaver

Efterspørgsel på nye traktorer

En af de traktorer, som områdets landmænd kan glæde sig til at opleve, er den nye 240 hestekræfters McCormick X7.624 VT-Drive med trinløse transmission, som bliver præsenteret i Himmerland i forbindelse med en kommende McCormick demo-tour.

Og de unge gutter, de tror på det nye traktormærke.

- Vi oplever efterspørgsel på nye traktorer. Jeg har en rigtig god mavefornemmelse for McCormick traktorerne med deres høje tekniske og kvalitetsmæssige niveau, siger Per Christensen, som ser frem til et godt samarbejde med Helms TMT-Centret.

- Per Christensen og Daniel Nørhave er unge og ambitiøse. De ser tydeligvis store muligheder i at komme til at forhandle McCormick traktorer. Og jeg synes, at Aarestrup Traktor og Maskiner er godt rustet til at holde fuld fokus på traktorbrugere i Himmerland. Det har vi positive forventninger til, siger Jakob Helms.

Læs også