Pronar på plads i Danmark

Fire maskinforretninger overtager det polske Pronar-agentur, efter at H.C. Petersen & Co. blev opsagt for godt en måned siden.

Efter at H.C. Petersen & Co. blev opsagt som importør af Pronar-agenturet i Danmark for godt en måned siden, er det lykkedes den polske fabrik at finde fire nye maskinforretninger, der både skal importere og sælge Pronar-agenturet i Danmark.

I Jylland er det Præstbro Maskiner A/S og Brørup Traktor- & Maskincenter A/S. På Fyn er det O. Søndergaard & Sønner A/S og på Sjælland, Lolland, Falster og Bornholm er det Johs. Mertz A/S.

- Vi har længe ledt efter en vognleverandør, som kan levere et kvalitetsprodukt til konkurrencedygtige priser, siger Christian Holst, der er administrerende direktør for Johs. Mertz.

- Selv om Pronar-fabrikken har et større program af landbrugsmaskiner, har vi kun valgt at importere og forhandle vognprogrammet, som passer ind i vores produktpalette, fortæller Mertz-direktøren.

Starter med vognprogrammet

- Vi kan godt lide robuste maskiner og redskaber med høj brugsværdi, lang levetid og fair pris. Det passer alt sammen på Pronar-programmet. Produktprogrammet er enormt, og vi starter med at have fokus på deres vognprogram til landbrugs- og entreprenørsegmentet, men kigger også lidt på mulighederne indenfor redskaberne til pleje af grønne områder og veje, for den kundegruppe har vi i forvejen godt fat i med vores Major-klippere, siger maskinhandler Svend Aage Jensen, der sammen med Kurt Eg ejer Brørup Traktor- & Maskincenter.

Brørup Traktor- & Maskincenter har allerede bestilt de første vogne hjem, blandt andet en Pronar T700XL-tipvogn med forstærket containerkasse og læssekapacitet på næsten 18 tons eller 26,6 kubikmeter og en kroghejsevogn.

Pronar-fabrikken leverer komponenter til en række kendte vognfabrikker i Europa, og den polske fabrik eksporterer til mere end 70 lande verden over. I 2020 blev der produceret omkring 7.000 vogne på fabrikken i Polen.

Læs også