9,3 meter skårlægger fra Kuhn

Kuhns program i græsmaskiner bliver nu udvidet med en ny trippel-skårlægger på 9, 3 meter, FC 9330 RA med bånd, som kan samle hele arbejdsbredden i et skår.

Reducering af maskinens vægt og dermed belastning på traktoren har haft høj prioritet under udvikling af Kuhns nye 9,3 meter skårlægger, FC 9330 RA. Dette er opnået med en helt ny konstruktion af rammen og båndenes bærearme, hvilket ikke blot giver lavere egenvægt, men også har gjort maskinen mere kompakt og forbedret tyngdepunktet. Båndkonstruktionen i aluminium bidrager ligeledes meget til den reducerede vægt.

Lift Control-affjedringen kan justeres fra traktoren, og sørger i kombination med Non-Stop-sikkerhedsudløseren for en effektiv beskyttelse af skårlæggeren.

For optimal udnyttelse af efterfølgende maskine kan skårets bredde justeres mellem 1,80 og 3,60 meter fra traktorens førerhus. Det gør den ideel både for pressere og snittere med bred pickup.

Optidisc Elite-knivbjælken på de to enheder har hver en arbejdsbredde på 3,5 meter. For at sikre optimalt arbejde, selv i kuperet terræn og i kurver, er der ved kombination med en FC 3525 F-frontskårlægger 60 cm overlap i hver side.

Hele bredden i et skår

Crimperen tilpasses let afgrødens beskaffenhed samt vejrforholdene ved hjælp af en gearstang med to hastigheder. For at forhindre afgrødespild mellem skårlæggeren og båndene er der placeret en plade mellem enhederne.

Det integrerede hydrauliksystem har tanken placeret i rammen og to pumper, der driver båndene. Funktionerne (transport- og arbejdsposition, hæv og sænk på forageren, placering af båndene, affjedring) er styret via LS fra traktorens hydraulik. Hydrauliksystemet er designet til at undgå stor belastning og dermed overophedning under arbejdet, og samtidig forbedres responsen på funktionerne. Vedligehold og justering af båndene udføres centralt, hurtigt og komfortabelt.

Båndenes fleksibilitet gør det muligt for chaufføren at samle hele arbejdsbredden i et skår, bredsprede eller arbejde med et bånd i brug, for eksempel når yderste omgang på marken skårlægges.

Det er Maskinhandler Indkøbsringen (MI), der er importør af Kuhn i Danmark, og de første skårlæggere er allerede solgt til kommende sæson.

Læs også