Mekaniske redskaber fra Pöttinger

Pöttinger begynder fra 1. august i år at introducere maskiner til mekanisk ukrudtsbekæmpelse.

Pöttinger TineCare-blindstrigle tilbydes i 6,2, 9,2 og 12,2 meters arbejdsbredde. Pöttinger FlexCare-radrenser tilbyder rækkeafstand, arbejdsbredde og diverse finjusteringer helt uden brug af værktøj.

Tendensen fra forbrugerne i Europa er klar. Mere økologisk fødevareproduktion og mindre brug af kemi, og det har blandt andre redskabsproducenten Pöttinger taget seriøst til efterretning.

1. august i år udvider og introducerer den østrigske maskinfabrik produktsortimentet med mekaniske maskiner som stjernerullerensere, blindstrigler og radrensere.

Pöttinger RotoCare-stjernerullerenseren arbejder uafhængigt af rækkerne og skåner dermed planterne. Udover fordelene ved den mekaniske ukrudtsbekæmpelse er maskinen rustet til en række andre anvendelsesmuligheder. For eksempel til at bryde skorpedannelser, indarbejde gødning, luftning af græsarealer eller til minimal stubbebearbejdning. Arbejdsbredderne tilbydes i 6,6, 8,0 og 12,4 meter, og kørehastighederne er fra 10 til 30 km/t.

Skåner planterne

Pöttinger TineCare-blindstriglen, der udover det patenterede trykfjedersystem og store dybdeføringshjul, er forsynet med et stabilt chassis med god vægtfordeling. Denne kombination sikrer et jævnt, perfekt resultat på alle fjedre. Et system til hurtigt skift af fjedrene sparer tid. Arbejdsbredderne tilbydes i 6,2, 9,2 og 12,2 meter.

Pöttinger FlexCare-radrenseren tilbyder rækkeafstand, arbejdsbredde og diverse finjusteringer helt uden brug af værktøj. Radrenseren er kendetegnet ved en præcis dybdeføring og en arbejdsmetode, der skåner planterne. I forbindelse med de hydraulisk forskudte rammer kan der med kamerastyring, der kan leveres som ekstraudstyr, opnås endnu mere præcision i arbejdet. Radrenserne tilbydes i arbejdsbredder fra 4,7 til 9,2 meter.

Læs også